Zender NBCSN weigert NHL tijdens Winterspelen


Geen NHL-wedstrijden tijdens de Olympische Winterspelen, dat is wat de Amerikaanse televisiezender NBCSN heeft besloten. De zender heeft zowel de rechten voor de NHL, als voor de Olympische Winterspelen van 2018 in handen. Tijdens die Spelen geldt het ijshockey als een van de best bekeken sporten. Dat is ook niet zo gek, wanneer spelers als Crosby en Ovechkin hun land vertegenwoordigen.

Nu de NHL besloten heeft om in 2018 niet naar Zuid-Korea te gaan, zullen de beste spelers ter wereld niet te zien zijn tijdens de Winterspelen. Daarmee zal de belangstelling in de wedstrijden tijdens het evenement dus teruglopen. En dat zal de reclame-inkomsten voor NBCSN niet helpen. Uit protest heeft de zender nu besloten om geen NHL-wedstrijden uit te gaan zenden tijdens de spelen.

Aflopend contract
Wat de situatie nog interessanter maakt, is dat het contract tussen de NHL en NBCSN in de zomer van 2021 afloopt. Dat ging om een tienjarig contract wat de NHL twee miljard dollar opleverde. NBCSN heeft ondertussen tot en met de Winterspelen van 2030 het evenement op het programma. De vraag is dus of de zender interesse zal hebben in contractverlenging, mocht de NHL besluiten om ook niet naar de Winterspelen van 2022 in Peking te gaan.

Previous Laco Geleen Eaters wint Ron Berteling Schaal na shootouts
Next BvB: vliegende start voor Leuven Chiefs!