DEL Update: Drie leiders na openingsweekend


Het eerste wedstrijd week-end in DEL jaargang 2017/2018 is achter de rug, tijd voor een korte update:
Topper op de eerste DEL-speeldag was ongetwijfeld Adler Mannheim vs Grizzlys Wolfsburg. Voor meer dan 10.000 toeschouwers werden de Grizzlys na een 6-3 nederlaag met lege handen huiswaarts gestuurd. Mannheim uitblinker David Wolf scoorde 2 mooie goals en legde ook knap een assist op het ijs voor Duits-Canadees Garret Festerling. Mannheim ging op zijn elan verder en versloeg zondagnamiddag de Wild Wings na een verdiende 2-4 uitzege (en met weer een goaltje van David Wolf) in de zo goed als uitverkochte Helios Arena.

De Grizzlys Wolfburg, DEL-finalist vorig seizoen, kon ook zondag niet de eerste 3 punter halen in de eigen Ice Arena. Na 11 minuten stonden de Kölner Haie al 0-2 voor na 2 treffers van Philip Gogulla. Uiteindelijk werd het 2-4 voor de bezoekers uit Keulen. Die Haie konden vrijdagavond, na een thriller van een wedstrijd, in overtime winnen van de Fishtown Pinguins. In de 65ste minuut kon Haie-debutant Blair Jones (ex-Calgary Flames) de winner scoren voor de met 15.000 toeschouwers gevulde Lanxess Arena!

 


Mike Pellegrims en zijn DEG moesten op de openingsdag alvast een thuisnederlaag slikken, 2-4 tegen de Augsburger Panthers. Maar zondag kon het vlot de 3 punten pakken na een 3-6 uitzege bij de Straubing Tigers. Een mooie start voor Düsseldorfer EG en Head Coach Pellegrims!
Krefeld Pinguine verloor slechts in overtime thuis, mede dankzij de puike prestatie van Rotterdammer Diego Hofland, van regerend kampioen Red Bull München met 2-3. Zondagmiddag al dadelijk de 2de thuismatch; nu tegen Augsburg, zorgde voor de ontnuchtering ondanks een topmatch van Marcel Müller, goed voor 3 assist en 1 goal voor KEV. De Augsburger Panthers trokken met de 3 punten huiswaarts na een indrukwekkende 3de periode en uiteindelijk 5-7 winst tegen Krefeld.
Red Bull München bleef steken op die 2 punten. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd een afknapper van formaat; de wedstrijd bleef lang op slot tegen Ingoldstadt. In de 2de periode bracht routinier Thomas Greilinger zijn team op voorsprong en in de derde periode scoorde de van Krefeld overgekomen Mike Collins de 0-2! In de slotminuten speelde München alles of niets, de bezoekers uit Ingoldstadt konden er makkelijk 0-4 van maken en zo de thuisnederlaag vrijdag tegen Straubing wegvegen.
Hetzelfde deden de Eisbären uit Berlin; vrijdag thuis verliezen van Ice Tigers Nürnberg en zondagnamiddag dan gaan winnen met 2-7 van Fishtown Pinguins, mede dankzij een puike prestatie van aanwinst Sean Backman, een snelle winger die de voorbije seizoenen 80 doelpunten wist te scoren in AHL. De Szabo Icetigers uit Nürnberg namen zondagavond de maat van Iserlohn met een 4-1 zege. Zo hebben we na 2 speeldagen drie leiders in de DEL met het maximum van de punten : Adler Mannheim, IceTigers Nürnberg en Augsburg Panthers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Erewedstrijd Ron Berteling groot succes
Next Slotdag Girls Only Hockey Event in Maaseik