Slotdag Girls Only Hockey Event in Maaseik


Foto: Peter Marjolee

Na een geslaagde eerste dag was ook de tweede dag er één om in te lijsten. Er werd weer met veel plezier en passie gespeeld tijdens de wedstrijden, en er waren wat Awards uit te reiken.

Het toernooi

Na de eerste speeldag gingen de Puck Diva’s aan de leiding in de strijd om de GOH Cup. Na een dag vol leuke wedstrijden, konden zij zichzelf aan het einde van het toernooi tot winnaars kronen. De ploeg van coaches Serge von Banniseth en Myrthe Martens eindigde ongeslagen op plaats één, op twee punten gevolgd door Only G, dat onder leiding stond van Niek Wortel en Ed de Jong.

1 Puck Diva’s 8 6 2 0 20 18-9
2 Only G 8 5 3 0 18 15-2
3 Hockey Chicks 8 5 1 2 16 15-7
4 Chicks with Sticks 8 4 3 1 15 9-5
5 Angels on Ice 8 2 2 4 8 7-12
6 Bitches on ice 8 2 1 5 7 8-14
7 Chicks on Fire 8 2 1 5 7 5-11
8 Hockey Girls Rock 8 2 0 6 6 5-14
9 The Mighty Chicks 8 0 3 5 3 7-15
Foto: Peter Majolee

Tijdens het spektakel in Maaseik werden er ook twee awards uitgereikt. Beide awards zijn vernoemd naar Ilse Robben, de eerste vrouwelijke linesman die op het hoogste niveau in Nederland actief was. Daarnaast was Robben ook speelster bij Oranje, en speelde zij in de Nederlandse vrouwencompetitie.

In 2009 overleed zij, veel te vroeg, op 39-jarige leeftijd. Maarten Smulders, de man van Ilse, reikte de prijzen uit.

Ilse RObben Face Off
Ilse Roben Foto: BD

Ilse Robben Talent Award

Talent was er genoeg te zien tijdens het weekend. Jonge meiden die niet alleen plezier aan de sport beleven, maar ook de drive bezitten om hogerop te komen. Met een meerderheid van de stemmen werd Babs Teschers verkozen tot het talent van het weekend.

De speelster van VJB Smoke Eaters Geleen speelt nu twee jaar ijshockey. ,,Je ziet Babsvoorruit gaan en echt leuke dingen doen op het ijs. Samenspelen is één van de sterkste punten van Babs, en het plezier tijdens het weekend spatte er vanaf. Daarnaast wil deze jongedame heel veel leren.” zegt Jenny Goessens, teammanager van het Nederlandse U18 dames team.

Talent Award
Babs Teschers van VJB Smoke Eaters werd gekroond tot talent van het weekend
Foto: Peter Majolee

Ilse Robben Award

De Ilse Robben Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de dame die veel voor het vrouwen ijshockey doet. Mandy Gooijer werd dit jaar in het zonnetje gezet voor haar verdiensten. ,,Na de eerste twee edities werd de organisatie rondom het GOH weekend ontzettend druk. Jenny Goessens is op zoek gegaan naar een rechterhand die haar begrijpt en werk uit handen kan nemen.

Aangezien Mandy en Jenny goed kunnen samenwerken is dit de afgelopen jaren dan ook terug te zien in de voorbereidingen van het event. Mandy staat altijd klaar als je iets aan haar vraagt en helpt waar ze kan, ook al woont ze aan de andere kant van het land. Bij de organisatie van het weekend is Mandy altijd aanwezig en werkt veel aan de voorbereidingen.” aldus de organisatie

Ilse RObben Award
Mandy Gooijer ontvangt de Ilse Robben Award
Foto: Peter Majolee

Wederom een meer dan geslaagd weekend, waarin plezier en spelvreugde voorop staan. Uiteraard spreken wij de wens uit dat er volgend jaar weer meer meiden bij het weekend zijn dan de 146 deelnemers aan deze editie.

Previous DEL Update: Drie leiders na openingsweekend
Next Terugblik oefenduels BeNe League Teams