Terugblik oefenduels BeNe League Teams


Oefenduels Header Face Off
Foto: Robert Bos
Afgelopen weekend waren er zes oefenduels van de diverse BeNe League ploegen. Face-Off maakt even een kort rondje langs de ijsbanen.

HIJS Hokij Den Haag – Neusser EV

Het eerste oefenduel van HIJS werd in winst omgezet afgelopen zaterdag. Chris Eimers en Donny van Musscher hadden ‘s-middags nog even hun gezicht laten zien bij het feestduel van Ron Berteling, maar waren natuurlijk present in De Uithof. Na een rappe 2-0 voorsprong, scoorde Donny van Musscher zijn eerste Haagse treffer. Vlak voor tijd viel bij een stand van 4-0, een Duitse treffer te noteren, zodat een shutout feestje werd verziekt. Een prima 4-1 winst
HIJS vs Neus oefenduel Face Off
Foto: Robert Bos

Bad Nauheim – Tilburg Trappers

Vrijdag had Trappers met 5-2 verloren van Nauheim; gisteren was de return op het ijs van de Rote Teufel. Tilburg speelde een puike partij. In tegenstelling tot vrijdag, was Trappers nu beter bestand tegen het gogme van de Duitsers. Een minuut voor tijd besliste de DEL2 ploeg het duel door de 2-1 te maken. Parker Bowles trof doel voor de bezoekers.
Tilburg bij Nauheim Face Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Red Eagles Den Bosch – Amterdam Tigers

In het Sportiom van Den Bosch stond het treffen tussen Red Eagles en de nieuwe Amsterdam Tigers op de rol. Niet zozeer de uitslag (8-3 in Amsterdams voordeel) sprong in het oog, maar de rentree van John Versteeg zal tot veel fronsende wenkbrauwen hebben geleid. de 46-jarige jonge God was direct goed voor een goal en een assist.

Ratinger Ice Devils ’97 – Antwerp Phantoms

Phantoms kwam in Ratingen in actie tegen de plaatselijke Ice Devils, uit de Duitse regionalliga West. Antwerp begon prima en nam een een 2-1 voorsprong. Daarna was het Devils dat de klok sloeg, en de Belgen met een 7-3 nederlaag naar huis stuurden.
Antwerp vs Ratinger Ice Devils Face Off
Foto: DiBoschki

Geleen Eaters – Luik Bulldogs

Een mooi treffen op Glanerbrook waar Geleen en Luik de degens kruisten. Het betekende de terugkeer van Lars Engwegen, na zijn overgang naar Bulldogs vanuit Geleen. De toeschouwers kregen een heerlijke oefenpot voorgeschoteld.
Daarin wisselden Eaters en Luik stuivertje met het nemen van een voorsprong. Overtime moest de beslissing brengen; dat deed Anton Drobny voor de thuisploeg, die met 5-4 won.

Tilburg Trappers Toekomstteam – Nederland U20

De jongelingen van Tilburg bonden de schaatsen onder tegen het U20 team van Nederland, met daarin aardig wat spelers van Eindhoven Kemphanen. Trappers heeft een mooie ploeg neergezet voor komend seizoen en dat was te merken.
De U20 ploeg kwam er niet aan te pas en de gastheren wonnen afgetekend met 7-0. Urlings en Donders lieten het net ieder twee maal bollen
Previous Slotdag Girls Only Hockey Event in Maaseik
Next BeNe League Preview: Zoetermeer Panters