BeNe League Preview: Zoetermeer Panters


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Ed Versteeve laat zijn licht schijnen op Zoetermeer Panters.

Afgelopen seizoen: Zoetermeer Panters kende een zeer verdienstelijk seizoen. De ploeg eindigde op de vierde plaats in poule A van de BeNe League, waarna het in de kwartfinale werd uitgeschakeld door de latere landskampioen Heerenveen.

In het bekertoernooi zorgde Zoetermeer voor een stunt. In een poule met Heerenveen, Amsterdam en Den Haag, nestelde Panters zich op plek twee en schakelde het Den Haag en Amsterdam uit. Het verloor echter in de knock-out fase van Smoke Eaters Geleen, en liep een finaleplaats op een haar na mis.

Aangetrokken/Vertrokken: Een belangrijke wissel achter de bank: De 24-jarige Ondrej Kratky neemt de rol van hoofdcoach over van Jobert van Koot. Die laatste blijft aan als assistent coach.

Kratky Coach Zoetermeer

Er gebeurde niet heel veel op de transfermarkt in Zoetermeer. Luke Zwartbol werd aangetrokken. De 21-jarige verdediger komt over van HIJS Hokij Den Haag. Daarnaast kwam aanvaller Valentijn Scheffe kwam over van Red Eagles Den Bosch. Dat lijkt heel weinig, maar de Panters verlengden nagenoeg elk lopend contract. De continuïteit is daarmee gewaarborgd in het Silverdome. Rocco van Hoorn keerde terug naar Amsterdam en goalie Jan-Willem Groenheyde toog naar Red Eagles Den Bosch.

Vooruitblik: Zoetermeer kun je best als een sleeping giant samenvatten. In de derde stad van Zuid-Holland ligt een groot potentieel aan ijshockey. De ploeg speelt fris ijshockey en probeert als uitdager van de ‘gevestigde orde’ te fungeren. Het komende seizoen zal Panters een volgende stap willen zetten om structureel aan te haken in de Nederlandse (sub)top. Dat gaat de ploeg van coach Ondrej Kratky lukken komend seizoen.

Keep an eye on: De Tsjechische aanvaller Ludek Skop had een groot aandeel in het succes van Zoetermeer. Niet minder dan 71 punten vertrokken van zijn stick. Met het aantrekken van Luke Zwartbol heeft Zoetermeer een verdediger in huis gehaald, die jong is, getalenteerd en de ploeg achterin wat sturing kan geven, ondanks de jonge leeftijd.

 

Voorspelling: Zoetermeer gaat ontwaken. De club heeft zijn zaakjes op orde, gaat de jeugd een kans om in te stromen en heeft een aantal prima ‘oudere’ spelers op het ijs staan.

Aanhaken is het devies en de club is er klaar voor om de komende seizoenen via de subtop, de top van het Nederlandse ijshockey te bereiken. Komend seizoen zullen de playoffs opnieuw gehaald worden in ‘Sweet Lake’, en ik acht Panters in staat om voor een stunt te zorgen. De laatste vier zijn zeker mogelijk.

Previous Terugblik oefenduels BeNe League Teams
Next BeNeLeague Preview: Amsterdam Tigers