BeNeLeague Preview: Amsterdam Tigers


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Richard de Weijze laat zijn licht schijnen op Amsterdam Tigers. Een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe style. In Amsterdam is het tijd voor verandering.

Afgelopen seizoen: Vorig seizoen bereikten de Amsterdammers de halve finale van de Play-Offs van de BeNeLeague. Daarin bleek HIJS een maatje te groot. Gemakkelijk liet Amstel Tijgers zich echter niet aan de kant zetten, want HIJS had de volle drie duels nodig. Met name de haast onmogelijke comeback na een 3-0 achterstand (uiteindelijk werd er met 4-3 gewonnen) was buitengewoon knap van de Amsterdammers. Daarnaast werden de Mokummers derde bij de Final Four om het Nederlands Kampioenschap.

Aangetrokken/Vertrokken: Ten opzichte van het vorige seizoen heeft Amsterdam Tigers de beschikking over een nieuwe coach in de persoon van Frank Versteeg, die doorschoof van de U17 van de club. Versteeg, oud speler van Amstel Tijgers, liet in een interview op de website van de Tigers in de zomerperiode al weten veel zin te hebben in het nieuwe ijshockey-seizoen. Zijn spelers zullen er hard voor moeten knokken, want alleen 100% inzet telt bij Versteeg. Eind augustus was daar ineens het nieuws dat de gebroeders Stef en Mike Overweg Amsterdam inruilden voor Eindhoven. Toen ook nog Donny van Muscher naar Den Haag vertrok waren de Amsterdamse fans niet erg blij. Daarnaast is Bryan Hoogeraad er mee gestopt en is Tobie Collard naar Heerenveen vertrokken. Met John Versteeg haalden de Tigers een vracht aan ervaring in huis. Met zijn naamgenoot Frank Versteeg als coach begon het toch weer te kriebelen bij John.Verder kwam Rocco van Hoorn terug van Zoetermeer en is de Slowaak Jozef Hutar nieuw in de frontlinie.

Vooruitblik: Met een mix van jong en oud zal Amsterdam Tigers spectaculaire wedstrijden willen laten zien. Dat komt ook zeker van pas in het jaar dat het Amsterdamse team 55 jaar bestaat. Versteeg wil “onwijs aanvallend spelen met een hele sterke forecheck met hele korte snelle shifts”. Het is lastig te peilen wat de kracht van Amsterdam Tigers zal zijn.  Eén ding lijkt daarom zeker: het kan werkelijk alle kanten op en saaie games zullen het allerminst worden in de Jaap Eden Hal in Amsterdam.

Keep an eye on: Marcel Kars en Michael Mackie-Kwist lieten vorig seizoen de meeste punten noteren voor  (de toen nog) Amstel Tijgers. De forwards willen dat puntenaantal ongetwijfeld hoger laten uitvallen komend seizoen. Maar de ogen zijn ook op John Versteeg gericht. Ik ben erg benieuwd naar wat Versteeg, op inmiddels 46-jarige leeftijd, kan laten zien in de BeNeLeague. Kijk niet vreemd op als hij het net weer makkelijk weet te vinden.

Voorspelling: Coach Frank Versteeg wil sowieso de play-offs in met zijn team. Dat moet ondanks het vertrek van een aantal belangrijke spelers nog steeds mogelijk zijn. Daar kan het team misschien een stuntje verrichten tegen de grote favorieten, maar op papier beschikken de Tijgers over minder materiaal dan bijvoorbeeld Unis Flyers Heerenveen en HIJS Den Haag. Maar dat is op papier…

 

 

Previous BeNe League Preview: Zoetermeer Panters
Next Sprong Show: Ups en downs op Prospects Challenge