Sprong Show: Ups en downs op Prospects Challenge


Sprng Show Face Off HEader

Wekelijks praat Face-Off jou bij over de verrichtingen van Daniel Sprong in Sprong Show. Elke maandag zullen we terugblikken op de ontwikkelingen, het nieuws en feitjes van de 20-jarige Nederlander die op jacht gaat naar een permanente plek op het roster bij Pittsburgh Penguins.

Deze week stond alles in het teken van de Prospects Challenge, een toernooi tussen de beloften van Pittsburgh Penguins, New Jersey Devils, Boston Bruins en Buffalo Sabres.

Trainen met Crosby

In aanloop naar de Prospects Challenge kwam Sidney Crosby ‘even buurten’ bij de jongelingen in Buffalo. Hij sprak de groep toe en pikte een training mee op het ijs. Face-Off zegt ‘niets meer aan deze lijn doen’, want Sprong trainde nog even een paar shifts met Sid the Kid.

Nederlaag tegen Boston Bruins

Vrijdagavond (NL tijd) speelde Pittsburgh het eerst duel van het toernooi tegen Boston Bruins. Alhoewel de Pens een 2-0 voorsprong namen, verloor het met 3-2 na overtime. Sprong scoorde niet, was aanvallend wel nadrukkelijk aanwezig, maar kon zijn stempel nog niet drukken op het duel. De Nederlander speelde in de eerste lijn met Zach Aston-Reese en Adam Johnson.

Herstel tegen New Jersey Devils

Sprong trad in het tweede duel aan op de tweede lijn. Opnieuw met Zach Aston-Reese, maar nu met aanvoerder Teddy Blueger als center. Na de nederlaag was Pittsburgh uit op herstel op zaterdag tegen New Jersey Devils. Dat herstel kwam er ook, want de Pens schoten uit de startblokken en stonden na tien minuten al op een 3-0 voorsprong. Bij de 2-0 van Blueger kwam de assist van de Nederlander.

Eerste goal Sprong

In de tweede periode tegen de Devils was dan eindelijk het moment daar dat Sprong het net liet bollen. Na 90 minuten ‘droog’ te hebben gestaan, knalde hij een one-timer tegen de touwen. Uiteindelijk liep Pittsburgh weg naar een comfortabele 6-2 zege en pakte het de koppositie in het toernooi.

Finale tegen Buffalo Sabres

Vanavond treffen de beide koplopers van het toernooi, Pittsburgh Penguins en Buffalo Sabres elkaar. Bij winst heeft Sprong zijn ‘eerste titel van het seizoen’ op zak.

Previous BeNeLeague Preview: Amsterdam Tigers
Next BeNe League Preview: Tilburg Trappers Toekomstteam