BeNe League Preview: Tilburg Trappers Toekomstteam


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rik Bruijnius laat zijn licht schijnen op het tweede team van Tilburg Trappers, beter bekend als Tilburg Trappers Toekomstteam.

Afgelopen seizoen: Het seizoen 2016-17 werd afgesloten met een vijfde plek in poule A. Trappers kwam vijf punten tekort voor een play-off plek. Dit is op zich al een prestatie op zich als je er vanuit gaat dat 75 procent van de spelers 24 jaar of jonger zijn.

In de bekercompetitie haalden de jonge Tilburgers de halve finale via een tweede plek in poule A. Heerenveen bleek, logischerwijs, in de halve finale een maatje te groot voor Trappers.

Aangetrokken/vertrokken: Mitchel Hamers, een goalie uit de eigen opleiding, zal moeten gaan knokken met Mike Kersten om vaste 2e goalie gaan worden. Alleen is laatst genoemde nog niet zeker voor komend seizoen. Aanvaller Wouter Sars is ook afkomstig uit de opleiding. Evo Suurhoff komt over van Red Eagles Den Bosch, Viktor Nordemann komt uit de Duitse jeugdcompetitie naar Tilburg toe; Berry Donders is de volgende speler die het Den Bosch nest verlaat, en de overstap maakt naar Tilburg. Ook zijn broer Marc Donders maakt de overstap naar het talententeam van Trappers. De Belgische Bram Klijsen zoekt ook zijn broer weer op; de 19-jarige aanvaller komt over uit de Okana Hockey School. Na Wesley Zoutman, vertrekt er nóg een talent uit Groningen. Guy Kunst maakt de overstap vanuit GIJS.

Aanvaller Jonne de Bonth en goalie Ruud Leeuwesteijn de sprong gemaakt naar het eerste team en zal komend seizoen in de Oberliga te bewonderen zijn. Martijn Geerligs heeft het shirt van Tilburg ingeruild voor dat van Nijmegen Devils.

Vooruitblik: De jonge honden zullen zich moeten blijven verbeteren en ontwikkelen. Het team dat kampioen werd in de eerste divisie en vorig seizoen prima stand hield in de BeNe League, heeft veel talenten voor Nederlandse begrippen. Het is aan hen om zich te bewijzen een plek te verwerven in het Oberligateam in Tilburg.

Keep an eye on: Topscorer Elia Urlings (26 punten) zal zich dit seizoen ook weer willen laten gelden. Jeroen Klijberg is een 19-jarige verdediger, die in de jeugd te boek stond als een veel scorende verdediger. Mijn mening is dat hij dit ook kan brengen in de BeNe League.

Voorspelling: Tilburg gaat meedoen in de strijd om een play-off ticket. Afgelopen seizoen greep het team daar net naast, maar het doel in Tilburg is het post-season halen. Het is afwachten hoe snel de nieuwe talenten ingepast worden en hun plek vinden. Trappers zal op zoek moeten naar consistentie, dat is de factor die bepaalt waar we Tilburg gaan terugvinden op de ranking. Maar ‘contenders’ moeten we zeker als predikaat mee gaan geven aan deze ploeg.

Previous Sprong Show: Ups en downs op Prospects Challenge
Next Sprong heeft 1e 'prijs' binnen; Pittsburgh wint Prospects Challenge