Sprong heeft 1e ‘prijs’ binnen; Pittsburgh wint Prospects Challenge

Prospects Challenge Face Off

Gisteravond speelde Daniel Sprong met Pittsburgh Penguins de finale van de Prospects Challenge in Buffalo. Tegenstander was Buffale Sabres, die net als de Penguins op drie punten uit twee duels stonden. De Pens wonnen met 5-3 en wonnen daarmee het toernooi.

Twee periodes in evenwicht

Buffalo nam als eerste een voorsprong in het duel, maar daarna was het aan de Penguins om de bovenliggende partij te zijn. Na 40 minuten ijshockey gingen de teams met een 3-3 stand naar de kleedkamers toe. De goals van de Pens kwamen van Di Pauli, Reese en Bengtsson.

Beslissing in periode 3

De beslissing viel in de laatste tien minuten van de wedstrijd; nadat keeper D’Orio in de tweede periode een aantal prima saved had, hield hij de ploeg in het eerste deel van de periode ook overeind. Jan Drozg zette Pittsburgh op een 4-3 voorsprong, waarna Zach-Aston Reese het duel in het slot gooide met een empty netter.

Sprong Face Off

Redelijk anoniem

Sprong speelde een redelijk anoniem duel voor zijn doen. Hij kwam wederom in actie op de tweede lijn met Reese en Blueger. De Nederlander kwam tot vier schoten op doel, maar een goal of assist leverde hij niet af. In de drie duels zagen we onze landgenoot tot één goal en een assist komen.

Sprong is goed onderweg, maar kon niet helemaal zijn stempel drukken. Coach Donetelli was blij met de aanvallende impulsen van de Nederlander, van wie hei zei dat hij gewoon meer moet en mag schieten. We kijken uit naar de rest van de voorbereiding.

Previous BeNe League Preview: Tilburg Trappers Toekomstteam
Next NHL Preview: Colorado Avalanche