Oostenrijk verrast Finland, USA, Zweden en Canada winnen


Foto: IIHF

Dag zeven van het IIHF wereldkampioenschap bracht een daverende verrassing. Oostenrijk sloeg toe tegen Finland 0.2 seconden voor tijd. Zweden, Canada en de U.S.A. wonnen hun wedstrijd zoals alom werd verwacht.

LEES OOK: Duitsland haalt uit tegen Letland, shutouts voor Zwitserland en Slowakije

Finland – Oostenrijk 2-3

Finland had de meeste kansen en stond na acht minuten al met 2-0 voor. Maar Mario Huber (Red Bulls Salzburg) scoorde de 1-2. Met nog tien minuten te gaan was het Thimo Nickl (Wheeling Nailers) die de 2-2 maakte. Maar Benjamin Baumgartner (SC Bern) zorgde voor een heuse stunt door de winnende goal in de allerlaatste seconde te maken. De Finse goalie Harri Sateri (Biel) was kansloos.

tekst gaat verder onder de video

Kazachstan – Zweden 1-3

Zweden had moeite om de Kazachstaanse goalie Nikita Boyarkin (Barys Astana) te passeren. Van de 44 schoten wist hij er 41 te stoppen. De Zweedse goalie Samuel Ersson (Philadelphia Flyers) kreeg elf schoten tegen zich en moest er een doorlaten. Marcus Johansson (Minnesota Wild) scoorde twee keer voor de Zweedse kanshebber.

tekst gaat verder onder de video

Canada – Noorwegen 4-1

In de eerste veertig minuten heeft Noorwegen geen schot gelost op de goalie van Canada Nico Daws (New Jersey Devils). Met het tweede schot van de avond werd hij gepasseerd door Stian Solberg (Farjestad). Canada scoorde vier keer waaronder een empty netter en een shorthanded goal.

tekst gaat verder onder de video

U.S.A. – Frankrijk 5-0

De ene wedstrijd gepulled worden en in de andere wedstrijd een shutout pakken. Dat deed de Amerikaanse goalie Alex Nedeljkovic (Pittsburgh Penguins). Hij stopte alle tien de schoten van de Fransen. De U.S.A. schoot maar liefst 54 keer op het Franse doel. De Franse goalie Julian Junca (Chicago Wolves) kreeg zestien schoten tegen waarvan er vier ingingen. In de tweede periode werd hij vervangen door Quentin Papillon (Bordeaux) die 38 schoten te verwerken kreeg. Hij werd maar een keer gepasseerd en dat was met de 5-0 gescoord door Shane Pinto (Ottawa Senators).

Previous Rangers naar Eastern Conference Final, Vancouver pakt matchpoint
Next Florida en Dallas naar Conference Finals