Rangers naar Eastern Conference Final, Vancouver pakt matchpoint


Foto: Twitter New York Rangers

De struggle for life van de Hurricanes ging voortvarend van start. In deze game zes eindigde periode twee in een 3-1 voorsprong. Helaas voor Carolina deed dr. Death in periode drie alsnog zijn werk. New York Ranger-veteraan Kris Kreider (drie goals) evenaarde een magische prestatie van Wayne Gretzky en Marc Messier: hij scoorde een loepzuivere hattrick in periode drie tijdens een play-off-wedstrijd. Daarmee leverde hij 75% van de vier goals die de Rangers in periode drie scoorden. De Canes left the rink in body Bags.

tekst gaat verder onder de video

In game five van the Battle of Canada bleek Oilers-coach Kris Knoblauch de beste beslissing van zijn leven te hebben gemaakt: hij zette Calvin Pickard (32 saves, 0.914%) in de goal. De Canucks werden gierend gek van de saves die Octopus Pickard in huis had. Toch viel er genoeg te juichen voor de Orka’s uit Vancouver.

LEES OOK: Colorado verslaat Dallas in game vijf

Carolina Hurricanes – New York Rangers 3-5 (NYR wint de series 4-2)

De opdracht voor Carolina was wederom simpel: versla Rangers goalie Igor Shesterkin (33 saves, 0.917%) en you live to play another game. Met een shots on goal verhouding van 36-24 werd New York duidelijk overklast. Maar Igor “de verschrikkelijke “passeren was er in periode drie niet meer bij. Na de 3-4 van Kris Kreider schoof Barclay Goodrow (goal) de 3-5 in het lege net omdat goalie Hurricanes-goalie Freddie Andersen (19 saves, 0.826%) ingeruild was voor een extra aanvaller. De laatste 49 seconden hield New York het hoofd koel en kwalificeerde zich als eerste voor de halve finale. Daar kunnen ze jacht gaan maken op de Panters uit Florida of de Beren uit Boston.

tekst gaat verder onder de video

 

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 2-3 (stand in de series 3-2 VAN)

Periode één ontvouwde zich op de vertrouwde wijze: De Canucks werkten keihard en konden zo het surplus aan kwaliteit uit Edmonton weerstand bieden. Vancouver hield de schade beperkte tot een 1-2 achterstand bij aanvang van de eerste intermission. In periode twee zakten de Oilers door het ijs. Met slechts drie schoten op het doel van Canucks-revelatie Arturs Silovs (21 saves, 0.913%) leek Edmonton tandeloos rond te schaatsen. De orka’s leverde een spervuur van schoten op Oilers-goalie en uitblinker Calvin Pickard. Zijn reddingen zijn voer voor goalietrainers en aspirant goalies. Gaat dat zien. Maar de shots on goal verhouding van 35-23 in het voordeel van Vancouver geeft aan dat vanaf periode twee de Canucks heer en meester waren op het ijs. De spinning backhand-goal (2-2) van Canucks-winger Philip Di Giuseppe (goal) is om in te lijsten. Het bleef lang spannend maar 33 seconden voor tijd was superstar J.T. Miller (goal) alert bij een bouncing puck en scoorde hij de bevrijdende winnende treffer voor Vancouver. In Edmonton zal het ook gaan stormen. Maar de Oilers kunnen hun prima donna-gedrag daar beter in de kleedkamer laten. Adel verplicht, it’s gonna be showtime for the oliemannetjes.

Previous Duitsland haalt uit tegen Letland, shutouts voor Zwitserland en Slowakije
Next Oostenrijk verrast Finland, USA, Zweden en Canada winnen