Colorado verslaat Dallas in game vijf


Foto: Colorado Avalanche Twitter

Colorado Avalanche versloeg de Dallas Stars in game vijf en heeft het eerste matchpoint afgeweerd. Nu kunnen ze thuis nog een game zeven afdwingen.

LEES OOK: Boston wint game vijf, Edmonton trekt stand gelijk tegen Vancouver

Dallas Stars – Colorado Avalanche 3-5 (stand in de series 3-2 DAL)

Cale Makar scoorde twee goals en de Colorado Avalanche voorkwamen eliminatie door de Dallas Stars met 5-3 te verslaan in game vijf. Dallas leidt de best-of-seven serie met 3-2. Game zes zal vrijdag op zaterdag in Colorado plaatsvinden. Nathan MacKinnon en Artturi Lehkonen hadden elk een goal en een assist voor de Avalanche. Goalie Alexandar Georgiev maakte 23 reddingen.

Voor Dallas scoorde Joe Pavelski had een goal en een assist, en Jason Robertson had twee assists. Jake Oettinger maakte 22 reddingen. Pavelski gaf Dallas een 1-0 voorsprong in de eerste periode. Hij scoorde met een one-timer van dichtbij. Na een pass van Matt Duchene, die een poging tot uitverdedigen van Colorado-verdediger Josh Manson onderschepte aan de zijkant van het net. Lehkonen maakte het gelijk op 1-1 in de powerplay met nog één seconde te gaan in de periode, en scoorde met een wrister na een pass van MacKinnon.

Miro Heiskanen gaf Dallas een 2-1 voorsprong in de tweede periode met een powerplay-goal vanaf de linker face-off cirkel. Makar maakte het gelijk op de powerplay. Casey Mittelstadt zette Colorado in de derde periode op 3-2. Toen zijn schot vanaf de rechterkant van de goal via de linkerschaats van Oettinger in het doel ging. Deze goal gaf de Avalanche een voorsprong.

Makar scoorde zijn tweede van de wedstrijd om de voorsprong te vergroten naar 4-2 toen zijn schot vanaf de rechtercirkel afweek van de stick van Stars-verdediger Thomas Harley en door de five-hole van Oettinger ging. Logan Stankoven scoorde de aansluitingstreffer met de 4-3 toen hij een schot van Esa Lindell vanaf de blauwe lijn van richting veranderde. MacKinnon zette de eindstand op het bord met de 5-3 drie minuten voor tijd.

 

Previous Oostenrijk historische comeback tegen Canada, Noorwegen wint eerste wedstrijd
Next Duitsland haalt uit tegen Letland, shutouts voor Zwitserland en Slowakije