Boston wint game vijf, Edmonton trekt stand gelijk tegen Vancouver

Twee wedstrijden tweede ronde NHL. Boston won bij Florida game vijf en kunnen thuis game zeven afdwingen, of ze gaan op vakantie. En Edmonton stond lang voor, twee minuten voor tijd scoorde Vancouver de gelijkmaker maar in de slotminuut wisten de Oilers de game winning goal te maken.

Florida Panthers – Boston Bruins 1-2 (stand in de series 3-2 FLA)

Boston goalie Jeremy Swayman maakte 28 reddingen, waaronder tien crucialein de derde periode, toen de Boston Bruins uitschakeling vermeden met een 2-1 overwinning op de Florida Panthers in game vijf in de Amerant Bank Arena. Swaymans heldendaad omvatte een game saving save tegen Sam Reinhart van dichtbij met nog negen seconden te spelen.

Charlie McAvoy scoorde een goal en had een assist, en ook Morgan Geekie scoorde voor de Bruins. “Nooit opgeven,” zei McAvoy. “We gaan naar huis, en deze serie ligt nog helemaal open.”

Voor de Panthers vond Reinhart het net en Sergei Bobrovsky maakte 26 reddingen. De Panthers hadden het moeilijk vooral in de eerste periode en werd outshot met 4-om-13 schoten. Geekie scoorde al na vijf minuten in de eerste periode met een backhander. Reinhart trok de stand gelijk waarna McAvoy al snel de game winning goal naar wat later bleek.

Boston hoopt geschiedenis te kunnen schrijven door voor het eerst een serie te winnen na een 3-1 achterstand, dat is namelijk al 25 keer mislukt.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 3-2 (stand in de series 2-2)

Game vier tussen de Edmonton Oilers en Vancouver Canucks was niet goed voor de bloeddruk en het hart. Zowel voor de fans van de Oilers en de Canucks. De Oilers startte met goalie Calvin Pickard nadat Stuart Skinner in de vorige drie wedstrijden en de serie tegen Los Angeles amper in de buurt van de .900 save percentage kwam. Nou was het save percentage niet zoveel beter van Pickard 0.903 maar hij hield Edmonton wel op de been. Het werd precair in de slotminuut. (daarover straks meer). Edmonton pakte een 2-0 voorsprong. De eerste beste powerplay leverde de 1-0 op van Leon Draisaitl in de elfde minuut. Het duurde tot de laatste minuut van de tweede periode dat op een breakaway van Ryan Nugent Hopkins en Connor McDavid de 2-0 viel. Het was Nugent-Hopkins die zelf schoot en via de binnenkant paal viel de puck binnen. De schotenverhouding na veertig minuten was 22-om-13 in het voordeel van Edmonton.

Previous Dallas op matchpoint, Carolina pakt weer een strohalm
Next Oostenrijk historische comeback tegen Canada, Noorwegen wint eerste wedstrijd