Duitsland naar de finale tegen Canada


world face

Nadat Duitsland in de kwartfinale de nummer een van groep B Zwitserland versloeg deed men dat ook in de halve finale en versloeg men de winnaar van groep A U.S.A. met 4-3 in overtime. Canada had het lastig met Letland maar maakte het verschil in de derde periode.

LEES OOK: Dallas houd hoop levend en verslaat Vegas in game vijf

Canada – Letland 4-2

De eerste periode was er een van gelijke tred. Maar Canada stond wel achter met 0-1 tegen de fanatieke Letten. Dans Locmelis (Lulea) wist een puck langs Canada goalie Sam Montebeault te krijgen. De tweede periode stond vol van de straffen. Canada mocht zes keer de Sin Bin in en Letland vijf keer. Beide landen scoorden een keer maar niet op de powerplay. Canada scoorde eerst de gelijkmaker via Samuel Blais (St. Louis Blues). Maar nog geen dikke minuut later stonden de Letten weer voor met 2-1. Rudolfs Balcers (Tampa Bay Lightning) zorgde voor de 2-1.

In de derde periode was het Jack Quinn (Buffalo Sabres) die meteen met het eerste schot doel trof. Elf minuten voor tijd zette Adam Fantilli (Michigan Wolverines) de Canadezen voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Scott Laughton (Philadelphia Flyers) zorgde met een empty netter voor het slotakkoord.

tekst gaat verder onder de YouTube video

U.S.A. – Duitsland 3-4 OT

Wederom zorgde de Duitser voor een verrassing bij het wereldkampioenschap. Al binnen vier minuten stonden de Amerikanen voor met 2-0. Eerst was het Alex Tuch (Buffalo Sabres) en daarna was het Rocco Grimaldi (Rockford IceHogs) die U.S.A. al snel op een comfortabele voorsprong zette. Een powerplay goal van Frederik Tiffels (Red Bull Munchen) en een schot van Maksymilian Szuber (Red Bull Munchen) bracht de stand in de eerste periode weer op gelijke hoogte.

Michael Eyssimont (Tampa Bay Lightning) zette de Amerikanen weer op voorsprong in de tweede periode. En zoals zo vaak met Duitse ploegen. Met de goalie van het ijs, dus met de extra aanvaller, wist Marcel Noebels (Eisbären Berlin) een minuut voor tijd de gelijkmaker binnen te werken. Overtime zou de beslissing brengen. Na een dikke zeven minuten schoot Frederik Tiffels met zijn tweede van de avond, en voor de derde keer in de geschiedenis Duitsland naar de WK finale. Als drie maal scheepsrecht is gaan ze nu voor het goud.

Previous Dallas houd hoop levend en verslaat Vegas in game vijf
Next Canada goud, Duitsland zilver en brons voor Letland