Zwitserland, USA groepswinst, Denemarken, Slowakije naar huis


world face

Dag twaalf van het IIHF wereldkampioenschap te Finland en Letland bracht ons zes wedstrijden waarbij de definitieve kwartfinales werden geformuleerd. Denemarken en Slowakije werden het kind van de rekening. Duitsland won en schakelde daarmee Denemarken uit. Slowakije won ook maar Letland won van koploper Zwitserland zodat Slowakije naar huis kan.

De kwartfinales
USA-Tsjechië
Zwitserland – Duitsland
Canada – Finland
Letland – Zweden

LEES OOK: Matchpoint Vegas na shutout win tegen Dallas game 3

Duitsland – Frankrijk 5-0

Duitsland verzekerde zich van een kwartfinale plek door de shutout overwinning met 5-0 tegen Frankrijk. De Duitse goalie Mathias Niederberger (Red Bull Munchen) stopte alle dertien schoten van de Fransen. John-Jason Peterka (Buffalo Sabres) was goed voor een goal en een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Slowakije – Noorwegen 4-1

Slowakije had nog een kans op de kwartfinale. Dan moest het zelf winnen en Letland mocht niet winnen van de Zwitsers. Helaas voor de Slowaken versloeg Letland in overtime de Zwitsers. De Slowaken wonnen wel maar voor hun zit het toernooi erop.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Zweden – U.S.A. 3-4 OT

De winnaar van deze wedstrijd werd groepswinnaar in groep A. Na twintig minuten was het 1-1 doordat ieder team een powerplay goal had gescoord. In de tweede periode nam de U.S.A. afstand van de Zweden. Een powerplay goal van Connor Garland (Vancouver Canucks) betekende de 2-1 en dertig seconden voor de zoemer was het Lane Hutson (Boston University) met de 3-1. Vijf minuten voor tijd maakte Leo Carlsson (Orebro) het weer spannend met de aansluitingstreffer. Zelfs de gelijkmaker viel nog. Timothy Liljegren (Toronto Maple Leafs) scoorde twee minuten voor tijd. Maar het slotakkoord was voor Dylan Samberg (Winnipeg Jets).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Canada – Tsjechië 3-1

Het was wel belangrijk voor Canada om te winnen want ze konden nog vierde worden als men verloor. In de derde peridoe werd het verschil gemaakt door de Canadezen. Tyler Myers (Vancouver Canucks) en Lawson Crouse (Arizona Coyotes) zorgde voor het verschil na een 1-1 tussenstand. Al was de goal van Crouse omgeven van een foutenfestival van de scheidsrechters. De Tjeschische speler raakte overduidelijk de puck aan voor offside zodat er een face-off zou komen maar de scheidsrechter wuifde het weg zodat Crouse een empty netter kon maken.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Finland – Denemarken 7-1

De Finnen lieten niets heel van de Denen en scoorde zeven goals die werden gemaakt door zeven verschillende spelers. Twee finnen pakte drie punten in deze wedstrijd. Hannes Bjorninen (Orebro) was goed voor een goal en twee assists. Mikael Seppala (HV 71) zorgde met drie assists voor een positieve avond.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Zwitserland – Letland 3-4 OT

Eigenlijk was het een beetje competitievervalsing. Zwitserland trad niet aan met alle NHL sterren en met een andere goalie. Derhalve kon Letland winnen al moest het wel in overtime gebeuren. De man die 9.178 toeschouwers gelukkig maakte in de Riga Arena was Rudolfs Balcers (Tampa Bay Lightning).

tekst gaat verder onder de YouTube video

eindstand groep A en B 

Previous Matchpoint Vegas na shutout win tegen Dallas game 3
Next Florida sweept Carolina en gaat naar de Stanley Cup Finale