Florida sweept Carolina en gaat naar de Stanley Cup Finale


Foto: Twitter Florida Panthers

Als je van te voren had geroepen de Florida Panthers gaan de Stanley Cup finale halen hadden velen je voor gek verklaard. Maar desalniettemin staan ze er wel. Voor het eerst weer sinds 1996. In 96 verloren ze van de Avalanche. Ze versloegen in ronde een het beste team van de NHL dit seizoen. Boston Bruins na een 3-1 achterstand. In de tweede ronde hadden ze geen moeite met Toronto Maple Leafs. En in de finale van de Eastern Conference sweepte ze ‘even’ Carolina Hurricanes.

shake hands Florida – Carolina

LEES OOK: Zwitserland, USA groepswinst, Denemarken, Slowakije naar huis

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 4-3

Al bij de eerste beste aanval scoorde de Panthers de 1-0. Anthony Duclair schoot de puck, nadat iedereen hem kwijt was, binnen. Op de powerplay was het na tien minuten Matthew Tkachuk die zorgde voor de 2-0. Hij schoot zijn eigen rebound binnen. Nog voor het einde van de eerste periode kwam ook Carolina op het scorebord. Paul Stastny kon profiteren van een schot door Brady Skjei. Die schoot de puck op de paal en via het lichaam van Florida goalie Sergei Bobrovsky viel de puck voor de goal lijn en Stastny was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te maken.

Drie minuten na de start van de tweede periode was het zelfs all 2-2. Teuvo Teravainen scoorde zijn eerste play-off goal. Halverwege de wedstrijd kwam Florida weer op voorsprong. Panthers Ryan Lomberg verloor de puck in het aanvalsvak aan Jesperi Kotkaniemi maar veroverde die weer terug. En uiteindelijk stond hij bij de korte hoek en kon zo Hurricanes goalie Frederik Andersen passeren. Na veertig minuten was de tussenstand 3-2 in de voordeel van de Panthers uit de Sunshine state.

Drie minuten voortijd scoorde Jasper Fast de 3-3 voor de Hurricanes en leek eenieder zich weer op te gaan maken voor een overtime. Totdat Jordan Staal van Carolina een tripping penalty kreeg. En vijf seconden voor het einde zette wederom Matthew Tkachuk 20.065 supporters in vuur en vlam. De Florida Panthers staan na 27 jaar weer in een Stanley Cup Finale.

 

 

Previous Zwitserland, USA groepswinst, Denemarken, Slowakije naar huis
Next Dallas pakt strohalm in game vier tegen Vegas