Dallas pakt strohalm in game vier tegen Vegas


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dallas Stars moest om de hoop levend te houden game vier winnen van Vegas Golden Knights in de finale van de Western Conference. Dat deed men zonder Jamie Benn die twee wedstrijden schorsing uitzit. De wedstrijd werd beslist in overtime.

LEES OOK: Florida sweept Carolina en gaat naar de Stanley Cup Finale

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 3-2 OT (stand in de series 3-1 VGK)

Al binnen vijf minuten pakte Vegas de voorsprong. Een schot van Reilly Smith zou naast gaan maar werd door William Karlsson van richting veranderd. Tegen het einde van de eerste periode kwam Dallas op gelijke hoogte. Op de powerplay was het Jason Robertson die als een volleerde honkbal speler de puck binnen sloeg. In de tweede periode was Dallas de bovenliggende partij maar de Stars kwamen eerst weer op achterstand. Jonathan Marchessault kon de puck na een schot van Brayden McNabb binnen tippen. De 18.532 Dallas fans moesten weer wachten tot de slotfase van de tweede periode om de gelijkmaker te vieren. Wederom was het Jason Robertsen. Eerst schoot hij nog op de paal maar na een schot van Esa Lindell kon hij de puck met een poke in het doel schuiven.

In de laatste twintig minuten waren beide goalies goed op dreef. Jake Oettinger van Dallas stopte alle veertien schoten van Vegas en Aiden Hill deed het voor Vegas met acht schoten van Dallas. In de overtime kon na twee minuten Brayden McNabb de ‘Sin Bin’ in voor een high sticking. En good old Joe Pavelski zorgde met een geplaatst afstandsschot ervoor dat de Dallas Stars hun hoop levend houden op een Stanley Cup Finale. Tevens is hij de oudste actieve speler die een game winning play-off coals scoort.

Previous Florida sweept Carolina en gaat naar de Stanley Cup Finale
Next Duitsland verslaat Zwitserland, Letland wint van Zweden