Matchpoint Vegas na shutout win tegen Dallas game 3


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 35 van de NHL play-offs ronde drie bracht ons een wedstrijd in de Conference Finale West en het werd een kopie van de wedstrijd die gisteren in East werd gespeeld. Vegas Golden Knights versloeg Dallas Stars met een shutout en staan op matchpoint. Er moet een wonder gebeuren wil de Stanley Cup Finale niet gaan tussen Vegas Golden Knights en Florida Panthers. Beide teams staan op matchpoint.

LEES OOK: Hongarije gedegradeerd, Noorwegen verslaat Canada

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 0-4

Binnen twee minuten was er al heel wat gebeurd. Jonathan Marchessault scoorde bij de eerste beste aanval voor Vegas Golden Knights en Dallas Stars Jamie Benn kreeg een game misconduct. Oordeel zelf of de straf gerechtvaardigd is.

Op de vijf minuten powerplay wist Ivan Barbashev de 2-0 te maken en in de zevende minuut werd het al 3-0 voor de Golden Knights. Dat was ook meteen het einde van Dallas goalie Jake Oettinger. Hij werd vervangen door Scott Wedgewood. Halverwege de wedstrijd werd het 4-0 door een goal van Alex Pietrangelo. Het was wel de avond van Vegas goalie Aiden Hill hij stopte alle 34 schoten van Dallas. En dat voor een ‘in principe’ de vierde goalie. Jonathan Quick, Logan Thompson en Lauren Brossoit zijn de andere goalies. Terwijl Vegas maar zestien schoten afvuurde op het Dallas Stars doel. Vijfentwintig procent score op je schoten is heel erg hoog.

Previous Hongarije gedegradeerd, Noorwegen verslaat Canada
Next Zwitserland, USA groepswinst, Denemarken, Slowakije naar huis