Hongarije gedegradeerd, Noorwegen verslaat Canada


world face

Dag elf van het IIHF wereldkampioenschap te Finland en Letland bracht ons vier wedstrijden waarbij Noorwegen voor de tweede keer in de historie Canada versloeg. Zweden nog kans heeft op de eerste plaats in groep A na de winst op Denemarken. Oostenrijk na shootouts won van Hongarije waardoor de Hongaren zijn gedegradeerd. En Slovenie was al gedegradeerd maar door de nederlaag tegen Kazachstan zijn ze puntloos gedegradeerd.

LEES OOK: Matchpoint Florida na shutout tegen Carolina in game 3

Denemarken – Zweden 1-4

De Denen kwamen brutaal op voorsprong na vier minuten door een goal van Nicklas Jensen (Rapperswil) maar daarna was het bijna eenrichtingsverkeer voor de Zweden. Denemarken kwam maar tot elf schoten in zestig minuten. Zweden stelde er daar 34 tegenover. Zij scoorde na de 1-0 achterstand vier keer. Na veertig minuten was het 2-1 in het Zweedse voordeel en in de laatste periode sloeg Lucas Raymond (Detroit Red Wings en Carl Grundstrom (Los Angeles Kings) nog toe. Zij bepaalden de eindstand op 4-1.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Canada – Noorwegen 2-3 SO

Zonder Joe Veleno (Detroit Red Wings) die voor vijf wedstrijden werd geschorst na trappen met de schaats op het been van Nino Niederreiter (Winnipeg Jets). Trad Canada aan tegen Noorwegen. De Noren kwamen twee keer op voorsprong. Andreas Martinsen (Valerenga) en Sondre Olden (Chaux-de-Fonds) zorgde voor een 2-0 voorsprong. Dat was de tussenstand na 22 minuten spelen. Milan Lucic (Calgary Flames) zorgde met een afstandsschot voor de aansluitingstreffer in minuut 28. Drie minuten voor het einde van de tweede periode moest Canada ook nog door zonder Adam Fantilli (Michigan Wolverines). Hij deelde een illegale check tegen het hoofd uit en kreeg een match penalty. Twaalf seconden voor het einde van de reguliere speeltijd zorgde Lawson Crouse (Arizona Coyotes) voor de gelijkmaker. De shootouts werden beter genomen door de Noren die zo voor de tweede keer in de historie Canada te verslaan.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Oostenrijk – Hongarije 4-3 SO

Na 24 minuten was de stand 3-1 in het voordeel van Hongarije en leek Oostenrijk gedegradeerd. Maar twee goals in de tweede periode zorgde voor de 3-3 stand. Steven Strong (Klagenfurt) en Lukas Haudum (Klagenfurt) scoorde de goals voor Oostenrijk. In de derde periode en overtime werd niet meer gescoord. Zodat de wedstrijd beslist moest gaan worden met shootouts. Hongarije zag alle vier de shootouts mis gaan. Dominique Heinrich (Red Bulls Salzburg) werd de held door de beslissende shootout binnen te schieten. Als gevolg van de winst door Oostenrijk degradeert Hongarije.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Kazachstan – Slovenië 4-3

De wedstrijd om des keizers baard werd gewonnen door Kazachstan zodat na een seizoen in de top liga Slovenië weer afdaalt naar divisie een. Anze Kuralt (Fehervar) scoorde twee goals voor de Slovenen. Voor Kazachstan scoorde Nikita Mikhailis (Barys Astana) een goal en gaf een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

stand in groep A en B

Previous Matchpoint Florida na shutout tegen Carolina in game 3
Next Matchpoint Vegas na shutout win tegen Dallas game 3