U.S.A. en Zwitserland ongeslagen, Slovenië gedegradeerd


world face

Dag tien van het IIHF wereldkampioenschap te Finland en Letland bracht ons vier wedstrijden waarbij Duitsland ruim won van Hongarije. Slovenië is gedegradeerd na de nederlaag tegen Slowakije. U.S.A. wat Frankrijk verpletterde en Zwitserland definitief in groep B op de eerste plaats is geeindigd. Na de winst op achtervolger Tsjechië.

LEES OOK: Vegas verslaat ook in game twee Dallas na overtime

Duitsland – Hongarije 7-2

De Duitse aanvaller John-Jason Peterka (Buffalo Sabres) was goed voor vier punten met een goal en drie assists. Nico Sturm (San Jose Sharks) scoorde twee goals. Hongarije zal met Oostenrijk gaan bepalen wie er degradeert in groep A. En als Denemarken niet van Zweden wint zal Duitsland waarschijnlijk de kwartfinales ingaan.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Slovenië – Slowakije 0-1

De goalie van Slowakije Stanislav Skorvanek (Michalovce) stopte alle 33 schoten van Slovenië. En Richard Panik (Lausanne) was de enige van Slowakije die een goal wist te scoren. Zodat Slovenië al gedegradeerd is uit groep B. Ze kunnen Noorwegen niet meer inhalen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

U.S.A. – Frankrijk 9-0

Voor Amerika was Drew O’Connor (Pittsburgh Penguins) goed voor twee goals. Cutter Gauthier (Boston College) scoorde een hattrick en had daarnaast nog een assist en de andere met vier punten tijdens deze veegpartij was T.J. Tynan (L.A. Kings) die kwam tot een goal en drie assists. Amerika is nu zeker van de groepswinst in groep A.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Tsjechië – Zwitserland 2-4

Wilde Tsjechië groepswinnaar worden moest er gewonnen worden van Zwitserland. First blood was voor de Tsjechen. Roman Cervenka (Rapperswill) scoorde de openingsgoal. Maar in de eerste periode zorgde Romain Loeffel (Bern) voor de gelijkmaker. Twee goals voor Andres Ambuhl (Davos) in de tweede periode zorgde voor een 3-1 tussenstand na veertig minuten. In minuut 52 werd het weer spannend doordat Dominik Kubalik (Detroit Red Wings) de 2-3 maakte. Maar drie minuten later was het verschil alweer twee goals verschil doordat Tanner Richard (Servette) de eindstand op het bord zette met de 4-2.

tekst gaat verder onder de YouTube video

De stand in groep A en B

 

Previous Vegas verslaat ook in game twee Dallas na overtime
Next Matchpoint Florida na shutout tegen Carolina in game 3