Duitsland pakt eerste overwinning, Zwitserland 100% score


world face

Dag zeven van het IIHF wereldkampioenschap te Finland en Letland bracht ons vier wedstrijden waarbij Duitsland voor het eerst won op dit toernooi. Tsjechië pas in de derde periode afstand nam van Slovenië. Zweden over Hongarije heen walste en Zwitserland nog steeds zonder puntverlies is.

LEES OOK: Florida wint marathon match tegen Carolina in zevende periode

Hongarije – Zweden 1-7

De Zweden lieten er geen gras over groeien. Lucas Raymond (Detroit Red Wings) was goed voor een goal en twee assists. Henrik Tommernes (Servette) gaf vier assists en Jacob De La Rose scoorde twee goals. De eretreffer voor Hongarije kwam van de stick van Roland Kiss (DVTK).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Tsjechië – Slovenië 6-2

Na veertig minuten was het nog altijd 2-1 in het voordeel van de Slovenen. Pas in de derde periode kon Tsjechië het verschil maken. Waaronder twee goals van Dominik Kubalik (Detroit Red Wings). Hij had ook de 1-2 gemaakt dus maakte hij een hattrick. Twee waren er powerplay goals en de derde was een empty netter. Lang kon de Sloveense goalie Luka Gracnar (Landshut) het vol houden. Hij maakte in totaal 36 reddingen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Denemarken – Duitsland 4-6

Uiteindelijk wist Duitsland dan in de vierde wedstrijd de winst te pakken. De Duitsers moesten diep gaan want na een 1-3 voorsprong kwam Denemarken terug tot 3-3. En dat was vijf minuten voor tijd. Jonas Muller (Eisbären Berlin) schoot de Duitsers op 4-3. Met een powerplay goal empty netter zorgde Marcel Noebels (Eisbären Berlin) voor de 5-3. Een halve minuut voor tijd werd het weer spannend met de 4-5 voor Denemarken via Christian Wejse (Bremerhaven). Maar Nico Sturm (San Jose Sharks) zorgde uiteindelijk voor de winst van 6-4

tekst gaat verder onder de YouTube video

Zwitserland – Slowakije 4-2

Na 205 minuten werd er dan uiteindelijk gescoord tegen Zwitserland. Dat is gelijk een record op een wk voor de Zwitsers. Andrej Kudrna (Litvinov) scoorde voor Slowakije. In minuut 39 maakte de Slowaken zelfs gelijk. Pavol Regenda (Anaheim Ducks) op de powerplay zorgde voor de 2-2. Maar in de derde periode zorgde Christian Marti (Zürich) en Gaetan Haas (Biel) voor de vierde winst op een rij.

tekst gaat verder onder de YouTube video

De stand in groep A en B

Previous Florida wint marathon match tegen Carolina in zevende periode
Next Vegas wint eerste wedstrijd van Dallas in finale west