Florida wint marathon match tegen Carolina in zevende periode


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag dertig van de NHL play-offs bracht ons een wedstrijd in de Conference Finale East waarbij Florida Panthers de Carolina Hurricanes versloegen in de zevende periode oftewel de vierde overtime. Sommige fans hebben er niets meer van mee gekregen.

LEES OOK: U.S.A. nog zonder puntverlies, Finland en Letland winnen

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 2-3 OT4

Iedereen leek zich op te gaan maken voor een vijfde overtime. Maar daar was Matthew Tkachuck het niet mee eens die was het zat om nog een overtime te spelen. Hij wilde eten en slapen.

Het was in ieder geval de zesde langste wedstrijd ooit in de geschiedenis van de NHL. De langste was in 1936 tussen Montreal en Detroit. De wedstrijd werd beslist in de zesde overtime na 19:47 minuten. In de eerste periode kreeg Carolina drie kansen op de powerplay en vier seconden na de 5-on-3 werd er gescoord door Set Jarvis. Laat in de tweede periode zorgde Florida dat de stand werd omgedraaid. Aleksander Barkov scoorde met een wicked wrister vanaf de linker face-off cirkel. De 1-2 was ietwat vergelijkbaar met de 1-1. Carolina kreeg de puck maar niet weg en uiteindelijk was het Carter Verhaeghe. Die schoot precies vanaf de stip in de rechter face-off cirkel de puck in de verre hoek achter Carolina goalie Frederik Andersen.

In de derde periode zorgde wederom een powerplay voor de gelijkmaker van Carolina. Op assist van Seth Jarvis kon de vrijstaande Stefan Noesen de 2-2 achter Florida goalie Sergei Bobrovsky schuiven. Bobvrosky maakte 63 saves in totaal. Florida dacht de buit binnen te hebben in de eerste overtime maar de goal van Ryan Lomberg werd afgekeurd voor goalie interference. Uiteindelijk wist Matthew Tkachuck dan na 139 minuten de game winner te scoren en Florida op 1-0 te zetten in een best of seven series.

Previous U.S.A. nog zonder puntverlies, Finland en Letland winnen
Next Duitsland pakt eerste overwinning, Zwitserland 100% score