België walst over Mexico heen en scoort elf goals


Na de verloren wedstrijd na een slechte start tegen de Verenigde Arabische Emiraten herstelde de Belgen zich tegen Mexico op het IIHF wereldkampioenschap divisie IIB. De rustdag had de Belgen goed gedaan.

Foto: Facebook RBIHF

LEES OOK: Edmonton, Dallas en Florida trekken stand gelijk

België – Mexico 11-2

Met goalie Jelle Lievens (Protec Jr. Ducks) in de goal begon België aan de klus tegen Mexico. België was veel en veel beter. Halverwege de eerste periode begon het te lopen voor de Belgische mannen. Captain Vadim Gyesbreghs (Mechelen Golden Sharks) scoorde shorthanded. De Mexicanen kregen de puck het vak niet uit en Gyesbreghs kon shortside de puck binnen schieten. Binnen drie minuten werd er drie keer gescoord. Sam Verelst (Riessersee Garmisch-Partenkirchen), Rick Cuylen (HYC Herentals) en Ben Coolen (HYC Herentals) haalden de trekker over.

Verelst pikte de puck achter de goal bij de boarding op en kon ongehinderd hoog in het doel de puck binnen schieten. Cuylen kreeg de puck via de schaats van een Mexicaanse verdediger en kon ook ongehinderd binnen schieten. Coolen kreeg een assist van achter de goal en liet de Mexicaanse goalie Tomas Payro ook kansloos.

Goaliewissel Mexico

De Mexicaanse coach Diego de la Garma begon met een verse goalie aan periode twee. Lang kreeg hij niet van België om zijn goal maagdelijk schoon te houden want binnen 35 seconden scoorde Vadim Gyesbreghs zijn tweede goal na een mooie tic-tac-toe aanval. Twee minuten later was ook het doel van Jelle Lievens ontmaagd. Na een icing verloor Belgie de face-off en via een frommelgoal wist Mexico te scoren. Tyler Chavez wist van heel dichtbij de puck het net in te schuiven. Maar niet getreurd want Alec James (IHC Leuven) maakte er weer vijf goals verschil van. De Mexicanen kregen de puck niet goed weg en op assist van Dries Blockx (IHC Leuven) liet James de goalie kansloos met een snelle backhand forehand move.

België ging door met scoren. Ben van den Bogaert (Phantoms Antwerpen) op de powerplay scoorde de 7-1. Een schot van afstand kwam via de paal voor de stick van Bogeart en die liet het buitenkansje niet liggen. Boris Kolyasnikov (Liederkerke Lions) schoot op doel maar de puck bleef voor de goal liggen en Sandro Bosmans (Mechelen Golden Sharks) kon met de rug naar de goal via een backhander de puck binnen schieten. In de allerlaatste seconde van de tweede periode scoorde Mexico na een breakaway. Het was een goal te vergelijken met die van Sandro Bosmans. De Mexicaan Hector Majul kreeg de puck met zijn rug naar de goal en ook hij scoorde via een backhander.

België was nog niet klaar

Binnen 38 seconden in de derde periode scoorde Dries Blockx de 9-2. Ook de tiende goal viel. Sam Verelst bleef in puck bezit en vond de geheel vrijstaande Ben van den Bogaert die achter de goalie stond naast de goal en kon de puck zo met een listig tikje de tiende goal van België scoren. Het was nog niet gedaan. Ook nummer elf viel. De aangever was dit keer Rick Cuylen en Sam Verelst was vrij rechts van de goal en kon hem zo met een one timer binnen schieten.

Previous Edmonton, Dallas en Florida trekken stand gelijk
Next Toronto, Vegas en Colorado trekken stand gelijk, Rangers op 2-0