Edmonton, Dallas en Florida trekken stand gelijk


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag drie van de NHL play-offs bracht ons vier wedstrijden waarbij Edmonton, Dallas en Florida de stand gelijk trokken in de series. Roope Hintz scoorde een hattrick voor Dallas. En de Kings lukt het voorlopig om de inbreng van de man die 64 goals scoorde in het reguliere seizoen van de scoresheet te houden. Connor McDavid heeft pas een punt door een assist op de powerplay goal van Leon Draisaitl. Carolina pakt een 2-0 voorsprong op de New York Islanders.

LEES OOK: Sprong wint met Seattle van Colorado, valse start Toronto, Vegas en New Jersey

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 4-2 (stand in de series 1-1)

Edmonton begon weer uitstekend pakte een 2-0 voorsprong in de eerste periode en het eerste schot op doel van de Kings gebeurde pas in de achttiende minuut. Na veertig minuten stond het echter weer 2-2. Eerst voorkwam L.A. goalie Joonas Korpisalo met twee formidable reddingen nog de 3-0 voor de Oilers en Oilers goalie Stuart Skinner liet twee op het oog makkelijke schoten er in gaan. Klim Kostin pakte met een snap shot de voorsprong en dit keer gaven de Oilers die niet meer uit handen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – New York Islanders 4-3 OT (stand in de series 2-0)

Carolina pakte een 2-0 voorsprong, waarna de Islanders gelijk maakte via Kyle Palmieri en Mathew Barzal. Brock Nelson gaf de Islanders een voorsprong tien minuten voor tijd. Maar Jaccob Slavin prikte de gelijkmaker binnen zeven minuten voor tijd. Vijf minuten in overtime scoorde Jesper Fast en zette zo Carolina op een 2-0 voorsprong.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Boston Bruins – Florida Panthers 3-6 (stand in de series 1-1)

Tot aan de derde periode ging het gelijk op. En was de stand 2-2. In een verhitte derde periode met 76 strafminuten maakte Florida het verschil. Onder andere door twee goals van Brandon Montour.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Dallas Stars – Minnesota Wild 7-3 (stand in de series 1-2)

Een hattrick van Roope Hintz was meer dan voldoende voor Dallas om de stand gelijk te trekken in de series. Hij was de eerste speler in de geschiedenis die een hattrick scoort via een 5-on-5, op de powerplay en shorthanded. Het werd nog even spannend toen Minnesota via Frederic Gaudreau de aansluitingstreffer maakte maar vier minuten later scoorde Dallas twee keer binnen een minuut. Zeven goals kreeg Marc-Andre Fleury van de Wild tegen.

Previous Sprong wint met Seattle van Colorado, valse start Toronto, Vegas en New Jersey
Next België walst over Mexico heen en scoort elf goals