België verslaat Nieuw Zeeland en blijft op medaillekoers


Dag vier van het IIHF wereldkampioenschap dames U18 divisie IIB leverde België weer een overwinning op en blijft zo op medaillekoers na de winst tegen Nieuw Zeeland.

LEES OOK: Comeback Winnipeg tegen St. Louis

België – Nieuw Zeeland 3-2

België was ietsjes beter dan de dames uit Nieuw Zeeland gezien het aantal schoten in de eerste periode. De Belgische dames loste er twaalf tegen negen voor de dames uit Nieuw Zeeland. Toch pakte Nieuw Zeeland de voorsprong. Halverwege de eerste periode kon Inge Kemp eigenlijk vanuit een onmogelijke hoek de puck tussen de paal en de Belgische goalie Anouk Belmans (HYC Herentals) in het doel frommelen. Belmans werd ook door een aantal speelsters opgepept na de 0-1. Lang hoefde België niet te treuren want op een powerplay was het Camille Sommerschuh (Liege Bulldogs) die de 1-1 wist te maken in de achttiende minuut.

In de tweede periode kon België een verschil maken mede dankzij de drie straffen die de Nieuw Zeelandse dames kregen. De tweede periode schoot België dertien keer op het doel van Nieuw Zeeland en andersom was het maar vier keer. de 2-1 was een prachtige solo van Anke Steeno (Cold Play Sharks Mechelen) die coast to coast ging en met een wrap around net niet wist te scoren maar Louise Paulissen (Smoke Eaters Geleen) stond klaar om het bevroren rubber in het vijandige doel te schuiven.

Toch ondanks de maar vier pogingen van Nieuw Zeeland wist Katya Blong te scoren. Zij maakte de 2-2 na de puck te hebben ontvangen in de neutrale zone ging ze langs een Belgische verdedigster op snelheid en ook langs de goalie en kon zo de puck in de verre hoek leggen. De treurnis duurde maar vijf seconden want na de face-off kreeg Louise Paulissen de puck van een Nieuw Zeelandse verdedigster en kon zo opstomen naar het doel en via de five hole de 3-2 maken.

Beide goalies pakten een shutout in de derde periode

Beide teams hadden genoeg kansen om de score uit te bouwen. België kwam tot elf schoten en Nieuw Zeeland tot twaalf. Maar zowel de Belgische goalie Anouk Belmans en de Nieuw Zeelandse Breane Byck wisten hun doel schoon te houden in de laatste twintig minuten. Waardoor België haast verzekerd is van een medaille. Wint IJsland van Bulgarije straks om 19:00 uur dan is België zeker van een medaille. Wint Bulgarije dan zijn er nog vier kanshebbers maar staat België er goed voor om zilver te pakken. Kazachstan is al bijna wereldkampioen en promoveert dan naar de divisie IIA waar Nederland ook in zit.

 

Previous Comeback Winnipeg tegen St. Louis
Next Hurricanes en Capitals winnen in overtime