Nederlandse dames pakken brons op wk U18


De laatste wedstrijddag voor het Nederlandse dames team op het IIHF U18 divisie IIA. Bij winst op Mexico heeft Nederland brons omdat het doelsaldo niet telt maar het onderlinge resultaat en Nederland versloeg de Britten in de eerste wedstrijd. Winnen binnen reguliere speeltijd is voldoende.

LEES OOK: België overrompelt Estland en wint met 7-0

Nederland – Mexico 3-1

Nederland hoefde maar gewoon te winnen in reguliere speeltijd om de bronzen medaille te pakken. Het klink eenvoudig even winnen van Mexico maar dat werd het niet. Het begin was prima met een snelle goal voor Oranje. Na vijf minuten nam Indy van der Meijden een afstandsschot en zoals de commentator het zo mooi melde. Die belande ’top shelf’ in het Mexicaanse doel achter goalie Nicole Duenas. Het was verders wat tam aan beide kanten wat schoten op doel betreft zes om drie in het voordeel van Nederland.

De schrik sloeg om het hart toen bij aanvang van de tweede periode al snel de 1-1 op het bord kwam. Louise Wilson scoorde na drie minuten de gelijkmaker. Gelukkig bracht Demi Roodbol al snel Oranje weer op voorsprong. Een dikke minuut later kon ze op de rebound van dichtbij de 2-1 maken. Ook in de tweede periode was het niet dat er veel; mogelijkheden waren. Zes om zes was de schoten verhouding. De neutrale zone was meer het strijdtoneel dan beide aanvalsvakken.

Kan Nederland brons behouden?

Volmondig ja. Halverwege de laatste periode was het wederom Indy van der Meijden die het brons veilig stelde voor Nederlandse meiden.

U18 dames brons Foto: U18

 

Previous België overrompelt Estland en wint met 7-0
Next Den Haag verslaat Leuven in lastige wedstrijd