België overrompelt Estland en wint met 7-0


Dag twee van het IIHF wereldkampioenschap U18 dames Divisie IIB. België treed aan tegen Estland.

LEES OOK: Tampa verslaat koploper Boston, NHL record Vasilevskiy

België – Estland 7-0

Dat het na de eerste twintig minuten nog 0-0 was kun je een soort van wonder noemen. En dat wonder heet Sofia Salamantina. Zij is de goalie van Estland en stopte alle 33 schoten van de Belgische dames. België had zelfs zonder goalie kunnen spelen. Want Estland kwam tot nul! schoten in de eerste periode. Dat beeld veranderde in de tweede periode. Het wonder werd minder en België ging de kansen benutten. Na 22 minuten werd dan eindelijk het wonder verbroken. Fenna Sempels (HYC Herentals) scoorde de openingstreffer. Het ging ineens snel. 120 seconden later was het al 3-0. Louise Paulissen (Smoke Eaters Geleen) en Camille Sommershuh (Liege Bulldogs) zorgde voor de 3-0.

Halverwege de wedstrijd wisselde de Belgische coach Tim Vos de goalie. Anouk Belmans (HYC Herentals) kon gaan rusten en werd vervangen door Eurydice Blairon (Smoke Eaters Geleen). Maar de Belgen gingen stug door. Er werd in de tweede periode nog drie keer gescoord. De drie die scoorde voor de goalie wissel deden het weer na de goalie wissel. Fenna Sempels zette de 4-0 op het bord. Camille Sommershuh de 5-0 wat een mooie tic-tac-toe goal was tussen Abby Azitemina Kudidila (Charleroi Red Roosters). Louise Paulissen de 6-0.

Het wonder van Estland herstelde zich een beetje in de derde periode. Sofia Salamantina maakte twintig reddingen in de derde periode maar was anderhalve minuut voor tijd kansloos op een schot van Louise Paulissen die haar hattrick compleet maakte. Ze verdiend een compliment door 71 van de 78 schoten te stoppen wat een save percentage is van .910. De Belgische goalies pakte beide een shutout.

Previous Tampa verslaat koploper Boston, NHL record Vasilevskiy
Next Nederlandse dames pakken brons op wk U18