Den Haag verslaat Leuven in lastige wedstrijd


Bene League

De kersverse bekerwinnaar UltimAir HIJS Hokij Den Haag had best een moeizaam avondje tegen een stug Chiefs Leuven voor de BeNe League.

LEES OOK: Nederlandse dames pakken brons op wk U18

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Chiefs Leuven 5-2

Naast de lang geblesseerden Alan van Bentem, Bartek Bison en Ritchie van Hulten ontbrak bij Den Haag ook nog Jurryt Smid. Ook de bezoekers kampten met wat ontbrekende spelers. Aanvoerder Dries Blockx, Iniaz Steyeart, Jeffe Versin en Warre van Monfort. In de eerste periode was het qua schoten een gelijk opgaande strijd al had Leuven voor vijf minuten een man meer op het ijs. Donny van Musscher kreeg een major penalty voor vechten. De Chiefs wisten met de man meer op het ijs niet te profiteren. Na de powerplay sloegen de bezoekers wel toe. Loic Dury wist na een rebound de puck achter Brett Magnus te krijgen. Lang kon Leuven er niet van genieten. want nog geen 58 tellen later wist Joey Oosterveld een terug gelegde puck door Chad Niddery met een one timer in het Leuvense doel te schieten. De 1-1 was ook de tussenstand na twintig minuten.

Meteen aan het begin van de tweede periode zorgde Chad Niddery voor een 2-1 voorsprong. Hij kreeg de puck van Jeffrey Melissant op een presenteerblaadje en hoefde in principe de puck maar een zetje te geven om te scoren. Op een uitbraak nu puck verlies in de neutrale zone kon Leuven een aanval opzetten. Seppe Vanwelssenaers passte met een backhander achterwaarts en daardoor kon Matteo Vandezande vrijstaand de 2-2 scoren. Toch ging Den Haag de laatste rustpauze in met een voorsprong. Twee minuten voor het einde was het Justin Evers die HIJS op voorsprong schoot. In de laatste tien minuten van de wedstrijd bouwde Den Haag het verschil verder uit.

Venijn in de staart

Acht minuten voor tijd was het Jay Huisman die met een hard schot Leuven goalie Keanu Evers verraste en via de five hole stond de 4-2 op het bord. Twee minuten voor tijd ging Leuven met een leeg doel en een extra aanvaller spelen maar Joey Oosterveld wist dertien seconden voor het einde zijn tweede goal van de avond te maken door de puck vanaf de neutrale zone zo in het lege Leuvense doel te schuiven.

#3 Joey Oosterveld Foto: Robert Bos
Previous Nederlandse dames pakken brons op wk U18
Next Sprong heeft assist maar verliest met Seattle van Calgary