Nederland U18 verslaat nipt Turkije


Wedstrijddag vier van het IIHF wereldkampioenschap U18 dames divisie IIA leverde Nederland een nipte overwinning op tegen Turkije. Nederland was stukken beter maar de kansen werden niet benut.

LEES OOK: Sprong wint met Seattle en zijn koploper in de Pacific

Nederland – Turkije 2-1

Nederland was heer en meester in de eerste periode tegen de Turkse leeftijdsgenoten maar het lukte niet om het net in het doel van Azra Sert te laten bollen. Oranje kwam in de eerste periode tot tien schoten op doel en de Turkse dames tot een schot. In de tweede periode was het tweede schot van de Turken wel raak. In minuut drieëntwintig scoorde Melis Arslan via de five hole van de Nederlandse goalie Elain Wilkes (Utrecht Dragons). Vijf minuten later was het Bo Koumans (Smoke Eaters Geleen) die de puck maar een klein zetje hoefde te geven om de gelijkmaker te scoren. Een dikke minuut voor de zoemer van de tweede break kreeg Turkije een holding penalty. Daar wist Oranje uiteindelijk van te profiteren. Emily Olsthoorn (Anaheim Jr. Ducks) ging inside out en wist de game winning goal te maken.

Want in de derde periode was Oranje ook weer de bovenliggende partij maar van de vijftien schoten op doel werd geen enkele een goal. Door de winst bestaat nog steeds de mogelijkheid dat Oranje naar huis komt met een medaille. Op dit moment staat Nederland nog derde maar de wedstrijd Mexico – Groot Brittannië moet dan nog gespeeld worden. Wint Groot Brittannië dan staat Nederland vierde. Maar de laatste wedstrijd is Nederland – Mexico en Groot Brittannië – Australië. Brons gloort voor de Nederlandse dames.

#17 Emily Olsthoorn Foto: IJNL
Previous Sprong wint met Seattle en zijn koploper in de Pacific
Next België U18 dames winnen eerste wedstrijd ooit op het wk