Australië shutout Nederland met 4-0 U18 WK vrouwen


Dag twee van het IIHF wereldkampioenschap Divisie IIA tussen Nederland en Australië werd een shutout voor de Aussies.

LEES OOK: België pakt zilver in Div 2B na overwinning op Servië

Australië – Nederland 4-0

Gisteren tegen Engeland (21 januari red.) startte Nederland ook slecht in de eerste periode en werd dat gaande weg de wedstrijd gecorrigeerd. Maar op deze zondag 22 januari lukte het Nederland niet om terug te komen na een valse start met twee tegengoals in de eerste vier minuten. Meteen de eerste aanval leverde Australië de 1-0 op. Elizabeth Marshall opende de score. Een hooking penalty voor Zoey Kramer zorgde op de powerplay voor Australië dat Natasha Dube er 2-0 van kon maken. In de veertiende minuut kreeg Nederland wederom een penalty. Een slashing penalty voor Indy van der Meijden kostte Nederland nog een goal tegen. Natasha Dube scoorde haar tweede powerplay goal. Na twintig minuten was de schoten verhouding elf om vier in het Nederlandse nadeel.

Halverwege de wedstrijd verscheen de eindstand al op het bord. De vierde goal van de Australische dames werd gescoord door Molly Lukowiak. Ook in de tweede periode was het voor Nederland qua schoten niet je van het. Wederom elf voor de Aussies en vijf voor Nederland. De Australische goalie Madison Smith pakte een shutout door ook alle zes de schoten van Nederland in de derde periode te stoppen. In totaal heeft ze er vijftien gestopt. Nederland had drie keer powerplay in de laatste periode. Helaas konden de Nederlandse dames geen voordeel halen uit de zes minuten met een dame meer op het ijs.

#25 Madison Smith Foto: Facebook IJNL

 

Previous België pakt zilver in Div 2B na overwinning op Servië
Next Dubbele comeback Leuven goed voor de winst op Mechelen