België pakt zilver in Div 2B na overwinning op Servië


Dag vijf van het IIHF wereldkampioenschap Divisie IIB zou bepalen welke kleur metaal België mee naar huis zou nemen. China versloeg Taiwan dus België had winst nodig tegen Servië. En dat deed België. Ze versloegen de Serven met 6-3.

LEES OOK: Den Haag beslist bekerfinale tegen Heerenveen in overtime

Servië – België 3-6

Helaas was er geen stream op youtube. Maar België begon weer zoals de vorige drie wedstrijden met een goal binnen een dikke minuut. Rick Cuylen (HYC Herentals) deed het op de powerplay. Maar zo gemakkelijk ging het niet voor de Belgen> De Serven hadden het overwicht en al snel lag de gelijkmaker in het Belgische net achter goalie Stijn Raeymaekers (Chiefs Leuven). Petar Simic zorgde voor de 1-1. In de laatste minuut van de eerste periode zette Minja Ivanovic Servië op voorsprong. Een tripping penalty voor de Serven aan het begin van de tweede periode bezorgde de Belgen weer een goal op de powerplay. De gelijkmaker werd dit keer gescoord door Yarne Vaerewyck (Metro Jets Hockey Club). Maar nog geen 70 seconden later werd er weer gescoord door Servië. Janko Alijevic zorgde dat Servië weer op koers lag voor zilver.

Lowie Vreys (HYC Herentals) wist zes seconden voor de zoemer van de tweede pauze België weer op gelijke hoogte te zetten. De schoten verhouding na veertig minuten was 35 om 22 in het voordeel van de Balkan mannen. Vooral in de derde periode hield de Belgische goalie Stijn Raeymaekers België op de been. Hij stopte alle 21 schoten van de Serven. Zijn teammakkers zorgde ervoor dat het zilver toch in veilige handen kwam. Tebbe Peeters (Phantoms Deurne), Toby Gentry (HYC Herentals) en Tijs Vreys (HYC Herentals) zorgde er 100% voor dat het zilver om de Belgische nek gehangen werd.

Previous Den Haag beslist bekerfinale tegen Heerenveen in overtime
Next Australië shutout Nederland met 4-0 U18 WK vrouwen