Dubbele comeback Leuven goed voor de winst op Mechelen


Bene League

De enige wedstrijd in de BeNe League op zondag 22 januari was de wedstrijd tussen Mechelen en Leuven. Mechelen heeft afscheid genomen van goalie Wouter Peeters die terug is naar Finland en Lester Brown is tot het eind van het seizoen uitgeschakeld met een achillespees blessure. Maar liefst drie keer in deze wedstrijd werd er een comeback gevierd. En veertien goals gescoord.

LEES OOK: Australië shutout Nederland met 4-0 U18 WK vrouwen

CHIEFS LEUVEN – MECHELEN GOLDEN SHARKS 8-6

Het werd een knotsgekke wedstrijd waarbij twee keer een comeback was voor Leuven en een comeback voor Mechelen. Mechelen pakte een 2-0 voorsprong door een powerplay goal van Ben van den Bogaert en een goal van Verners Egle. In de slotfase scoorde Ezekiel Estrada de aansluitingstreffer voor Leuven. In de tweede periode was qua scoren de Chiefs heer en meester. Alec James scoorde een hattrick met twee powerplay goals en Gregor James voegde er ook een goal aan toe. Tussenstand na veertig minuten 5-2 in het voordeel van de Chiefs.

Verners Egle draaide de achterstand om naar 6-5 in het voordeel van de Golden Sharks door drie keer te scoren en Ben van den Bogaert voegde er ook nog eentje toe. Toen was er 52 minuten gespeeld. Zestien seconden na de voorsprong van Mechelen was het alweer 6-6. Ook Ezekiel Estrada scoorde zijn tweede treffer van de avond. Een dubbele straf voor Vadim Gyesbreghs en een penalty voor Sandro Bosmans betekende een 5-on-3 voor Leuven en die wisten daar wel raad mee. Drie minuten voor tijd was het Iniaz Steyaert met de 7-6. En ook voor Leuven scoorde Alec James nog zijn vierde treffer met een empty netter.

Vier treffers voor zowel Verners Egle van Mechelen Golden Sharks en Alec James van Chiefs Leuven.

#13 Verners Egle Foto: Robert Bos
Alec Jamers Chiefs Leuven
#7 Alec James Foto: Kurt Tops

Previous Australië shutout Nederland met 4-0 U18 WK vrouwen
Next Arizona verrast Vegas, Jets sluiten aan bij Stars