België heeft al medaille na winst op Taipei, maar welke?


Dag vier van het U20 wereldkampioenschap IIHF divisie IIB bracht Belgie in stelling tegen Chinese Taipei of zoals wij het noemen Taiwan. Het werd een makkelijke overwinning met 6-2 voor de Belgen.

LEES OOK: Daniel Sprong wint met Seattle van New Jersey

Chinese Taipei – Belgie 2-6

Zoals ook bij de twee vorige wedstrijden stond er na een aantal minuten een voorsprong op het bord voor de Belgen. Binnen twee minuten lagen er al twee goals achter vervangende Taiwan goalie Hao-Hsuan Kao. De eerste goalie Tai-Yu Chen is geschorst omdat hij vrijdag een tegenstander een klap gaf met de blokker. De 1-0 viel nadat Tijs Vreijs (HYC Herentals) de puck vanaf links richting de goalie schoot maar die moest een rebound weggeven en captain Rik Cuylen (HYC Herentals) kon van dichtbij de openingstreffer scoren. Yarne Vaerewyck (Metro Jets Hockey Club) ging van eigen helft coast to coast naar het Taiwanese doel en wist de puck achter de goalie te schuiven.

Het was nog niet klaar bij België. Halverwege de eerste periode werd de 3-0 ook al gescoord. Met zijn tweede van de avond was het Rik Cuylen die een duel aan de boarding won naar binnen draaide en de puck hard achter de Taiwanese goalie schoot. Tijs Vreijs schoot vanaf de blauwe lijn richting het doel van Taiwan en de stick van broertje Lowie Vreys (HYC Herentals) veranderde dusdanig de puck van richting dat die met een boog achter in de goal viel voor de 4-0.

Zal België door stoten in de tweede periode?

Het antwoord daarop is nee. België kreeg twee straffen kort na elkaar aan het begin van de tweede periode en kon met een man minder toch minder pressie uitvoeren op het doel van Taiwan. Na twintig minuten in de tweede periode waren de meeste schoten op het doel zelfs in het voordeel van Taiwan met elf om tien.

In de derde periode zat het venijn pas in de laatste vijf minuten. Warre van Montfort (Chiefs Leuven) zorgde voor de 5-0 vijf minuten voor tijd. Ging de Belgische goalie Stijn Raeymaekers (Chiefs Leuven) een shutout pakken? Ook daarop was het antwoord nee. Twee straffen voor België kort achter elkaar betekende een 5-on-3 voor Taiwan en daar sloeg Mo Peng toe. Ook bij de 5-on-4 die daarna volgende was het Mo Peng met een powerplay goal. Het laatste woord was voor Yarne Vaerewyck die een empty netter scoorde en zo de eindstand op het bord zette van 6-2. Zondag kan bij winst op Servië zilver veilig worden gesteld en heel misschien zelfs goud als Taiwan China verslaat maar die kans is klein.

Previous Daniel Sprong wint met Seattle van New Jersey
Next Neuwied verslaat Herentals met 6-5