Daniel Sprong wint met Seattle van New Jersey

Dag 98 van de NHL bracht ons dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Seattle weer won na twee nederlagen. Ze versloegen New Jersey in overtime. Dallas goalie Scott Wedgewood en Washington goalie Darcey Kuemper pakte beide een shutout.

Seattle Kraken – New Jersey Devils 4-3 OT

Daniel Sprong had net geen tien minuten ijstijd. Sprong kwam tot twee schoten en twee blocked shots. Kraken Ryan Donato was goed voor twee goals en een assist.

Arizona Coyotes – Washington Capitals 0-4

Een shutout voor goalie Scott Wedgewood van Dallas die alle 34 schoten stopte. Tyler Seguin scoorde twee goals.

Buffalo Sabres – New York Islanders 3-2 OT

Twee keer kwamen de Islanders voor. Maar door de gelijkmaker van Victor Olofsson tien minuten voor tijd. Moest men in overtime. Twaalf seconden na de puck drop in overtime lag de puck achter Islanders goalie Ilya Sorokin. Dylan Cozens maakte een lob pass van Rasmus Dahlin uitstekend af.

Carolina Hurricanes – Minnesota Wild 5-2

Minnesota Kirill Kaprizov scoorde zijn honderdste goal voor de Wild. Maar het leverde geen punten op. Carolina aanvaller Max Pacioretty raakte in de laatste minuut waarschijnlijk zwaar geblesseerd terwijl er niemand in de buurt was.

Columbus Blue Jackets – Anaheim Ducks 3-5

Vijf unanswered goals voor de Ducks zorgde voor de winst en zo werd een zesde nederlaag op een rij voorkomen. De game winning goal werd gescoord door Trevor Zegras.

Edmonton Oilers – Tampa Bay Lightning 5-3

De vijfde overwinning op een rij voor de Oilers. Tampa kwam terug in de tweede periode maar in de derde periode maakte Edmonton het verschil. Zach Hyman was goed voor twee goals. De game winner werd gescoord door Connor McDavid. Het was goal nummer 39 voor de captain van de Oilers.

Los Angeles Kings – Dallas Stars 0-4

Alweer een shutout voor Darcey Kuemper het is de vijfde keer dit seizoen voor de Caps goalie. Hij stopte alle 26 schoten van de Coyotes. Dylan Strome scoorde twee goals.

Montreal Canadiens – Florida Panthers 2-6

Vijf goals in de tweede periode voor de Panthers. Matthew Tkachuk scoorde er twee voor Florida.

New York Rangers – Boston Bruins 1-3

De zesde road winst op een rij voor Boston. Goalie Jeremy Swayman maakte 31 reddingen voor de Bruins. Brad Marchand had twee assists.

Philadelphia Flyers – Chicago Blackhawks 1-4

Chicago won voor het eerst een reguliere wedstrijd op bezoek bij Philadelphia sinds 1996. Mede dankzij goalie Petr Mrazek die 38 saves maakte. Vier unanswered goals maakte het verschil.

St. Louis Blues – Nashville Predators 5-2

In zijn vijfhonderdste wedstrijd scoorde Predators Colton Sissons een goal. Voor de Blues scoorde Robert Thomas en Brandon Saad een goal en gaven een assist.

Toronto Maple Leafs – Winnipeg Jets 4-1

Leafs Auston Matthews scoorde twee goals in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Winnipeg. Toronto goalie Ilya Samsonov stopte 37 pucks.

Vegas Golden Knights – Detroit Red Wings 2-3

De derde nederlaag op een rij voor de Vegas Golden Knights. Detroit goalie Ville Husso maakte 33 saves. De game winning goal werd gescoord door Joe Veleno.