België na winst op Mexico richting medailles


Op dag drie van IIHF U20 wereldkampioenschap divisie IIB speelde België tegen Mexico en ze versloegen de Noord-Amerikanen met 5-2. De Belgische jonge mannen staan nu op plek twee in de ranglijst.

LEES OOK: Comeback Sharks tegen Stars, Stamkos 500 goals

België – Mexico 5-2

De Belgen begonnen weer goed aan de wedstrijd. Al snel lag de 1-0 in het Mexicaanse net. Op de powerplay na een dubbel straf voor Brandon Mendez scoorde Lowie Vreys (HYC Herentals). In minuut acht kreeg Flavio Deverchin (Chiefs Leuven) een straf voor cross checking. De penalty kill was geen probleem voor de Belgen want shorthanded kon wederom Lowie Vreys een fraaie uitbraak five hole afronden. En in de slotseconden van de eerste periode, namelijk acht seconden voor de toeter, was het Axl van Gorp (HYC Herentals die de 3-0 aantekende. Haast vanaf de blauwe lijn wist van Gorp te scoren met een strak afstandsschot.

In de tweede periode lieten de Belgen het een beetje lopen leek het wel. Want de Mexicanen kwamen terug in de wedstrijd door twee keer te scoren. Halverwege de wedstrijd was het 3-1 nadat er achter de goal bij de boarding niet goed werd uitverdedigd door België en Maximiliano Argandona wist er wel raak mee. Een straf voor Tobi Gentry (HYC Herentals) betekende dat de Mexicanen ‘Das Anschlusstor’ konden maken. Een kleine scrimmage na een mooie cross pass van Ignacio Soto Borja zorgde ervoor dat Luis Balencia de puck maar een klein tikje hoefde te geven. Na veertig minuten was de schotenverhouding tussen België en Mexico 38 om tien. En dan een 3-2 tussenstand hield in dat de Mexicaanse goalie Fernando Garcia goed stond te keepen.

België stelt orde op zaken in derde periode.

Binnen vier minuten was er weer twee goals verschil tussen de Belgen en de Mexicanen. Tijs Vrijs kon op assist van Toby Gentry vrijstaand in het midden van de goal op een meter of vijf afstand met een one-timer de puck in het Mexicaanse doel schieten. Na 48 minuten kreeg Mexico een straf voor Said Ayala na roughing. Eneas Palmaerts (Golden Sharks Mechelen) wist met een man meer op het ijs een wrap around doen en zo de eindstand bepalen op 5-2. Uiteindelijk was de schoten verhouding na 60 minuten 52 om zeventien in het Belgische voordeel.

 

Previous Comeback Sharks tegen Stars, Stamkos 500 goals
Next Daniel Sprong wint met Seattle van New Jersey