Comeback Sharks tegen Stars, Stamkos 500 goals

Dag 97 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waarbij dan eindelijk Tampa’s Steven Stamkos zijn vijfhonderdste NHL-goal scoort. Hij maakte een hattrick en staat nu op 502 goals. San Jose Sharks kwamen terug van een 0-3 achterstand en Boston gaat gewoon door met winnen.

Vancouver Canucks – Tampa Bay Lightning 2-5

Er zijn in de NHL nog drie actieve spelers die de 500 goals hebben behaald. Alexander Ovechkin, Sydney Crosby en nu ook Steven Stamkos. Binnen veertien minuten stond het al 0-4. Werd Canucks goalie Spencer Martin vervangen door Collin Delia. De Canucks wisten nog wel twee keer te scoren maar het slotakkoord was voor Steven Stamkos die zijn hattrick voltooide met een empty netter.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Calgary Flames – Colorado Avalanche 1-4

Voor Colorado Avalanche scoorde Artturi Lehkonen en Mikko Rantanen beide twee goals.

New York Islanders – Boston Bruins 1-4

NHL leider Boston Bruins won mede dankzij 25 saves door goalie Linus Ullmark en Charlie McAvoy die een goal en een assist had.

Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins 5-4 OT

Vier powerplay goals van Ottawa Senators en een overtime winner door Brady Tkachuk die ook nog drie assists gaf. Het is al de tiende nederlaag van Pittsburgh Penguins in vijftien wedstrijden.

San Jose Sharks – Dallas Stars 5-3

Na dertig minuten was het 0-3. Toen scoorde San Jose Sharks vijf unanswered goals. Erik Karlsson kwam tot drie assists en een goal voor de Sharks.