Sprong scoort vijftiende goal, Edmonton verslaat Seattle


Dag 96 van de NHL bracht ons acht wedstrijden waarbij Daniel Sprong goal nummer vijftien van het seizoen scoort maar waar Seattle dit keer niet opgewassen was tegen Edmonton. Mitchell Marner een nieuw franchise record zet bij Toronto. Veertiende nederlaag in zeventien wedstrijden voor Columbus.

LEES OOK: België verslaat IJsland met drie unanswered goals

Edmonton Oilers – Seattle Kraken 5-2

Daniel Sprong had net tien minuten aan ijstijd maar scoorde wel goal nummer vijftien van het seizoen. In die tien minuten had Sprong een schot op doel en een hit. Bij de Oilers scoorde Connor McDavid goal nummer 38 aangemerkt door de NHL met een highlight reel. Hij ging weer full speed coast to coast en iedereen stond erbij en keek ernaar. Zach Hyman was goed voor drie punten (1G, 2A).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers 5-4 OT

Mitchell Marner pakte zijn negentiende home game point streak en zette daarbij een nieuw franchise record neer voor Toronto. De leider in dat klassement is Wayne Gretzky met 41 home game point streaks. Florida pakte iedere keer de voorsprong maar Toronto kwam, iedere keer langszij. In overtime was het William Nylander die de game winning goal scoorde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Arizona Coyotes – Detroit Red Wings 4-3 SO

De beide Nick’s zorgde voor het extra punt van de Coyotes. Na zes minuten in de derde periode stond het 3-1 voor Detroit. Na acht minuten was het 3-3. Met shootouts scoorde alleen Nick Schmaltz en Nick Bjugstad voor Arizona.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – Buffalo Sabres 4-3 OT

Met een 3-1 achterstand na veertig minuten stelde Chicago orde op zaken door drie unanswerd goals te scoren. De gelijkmaker viel 56 seconden voor tijd door Seth Jones. En in overtime deed hij het weer.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 2-1

Nashville goalie Kevin Lankinen maakte 39 saves en bezorgde mede daarmee Columbus nederlaag nummer veertien in zeventien wedstrijden. De Predators scoorde in de tweede periode twee keer via Cody Glass en Yakov Trenin.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 4-1

Kyle Connor scoorde zijn tweehonderdste goal voor de Jets maar daarna vier unanswered goals door Montreal. Evgenii Dadonov nam er twee voor zijn rekening.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Philadelphia Flyers – Anaheim Ducks 5-2

Kevin Hayes scoort zijn eerste NHL-hattrick. Scott Laughton gaf twee assists en rookie goalie Samuel Ersson won zijn vijfde wedstrijd op een rij.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – Minnesota Wild 2-4

In de tweede periode maakte Jared Spurgeon van Minnesota het verschil door twee goals te scoren. Zijn tweede bleek ook de game winner te zijn.

Previous België verslaat IJsland met drie unanswered goals
Next Comeback Sharks tegen Stars, Stamkos 500 goals