Neuwied verslaat Herentals met 6-5


Bene League

Op vrijdag 20 januari reisde HYC af naar Neuwied met een gedecimeerd team aangezien negen spelers het WK U20 in IJsland spelen. En ook zonder coach want Sami Lipsonen is ook bij het WK als assistent. Maar in de strijd om de Inter Regio Cup bood het team prima spel tegen Neuwied maar verloor uiteindelijk met 6-5.

LEES OOK: België heeft al medaille na winst op Taipei, maar welke?

EHC Die Bären Neuwied – Heylen Vastgoed HYC 6-5

Busbenen waren niet besteed aan HYC want meteen in de eerste minuut onder het toeziend oog van 739 toeschouwers was het captain Mitch Morgan die na 45 seconden al trefzeker was. In de tiende minuut draaide Neuwied de achterstand om naar een voorsprong door twee keer te scoren binnen zes! seconden. Gescoord werd er door Janeck Sperling en Jeff Smith. Maar voordat de toeter ging voor de eerste break was het 3-2 in het voordeel van de Belgen. De Finnen Roope Niskanen en Ville Saloranta wisten de puck achter Neuwied goalie Jan Guryca te deponeren.

Neuwied kwam wat scherper uit de kleedkamers maar toch was het HYC wat scoorde. In de vierendertigste minuut was het weer Niskanen met de 4-2. Twee spelers van HYC mochten de ‘Sin Bin’ in en met een 5-on-3 wisten de Duitsers te scoren. Marco Bozzo kon vrij binnen schieten voor ‘das Anschlusstor’. Aan het begin van de derde periode zorgde Björn Asbach voor de gelijkmaker. Maar 45 seconden later was het Roope Niskanen die zijn hattrick voltooide en zo de 5-4 op het bord zette. Maar Duitsers zijn pas verslagen als de laatste zoemer klinkt. En tien minuten voor tijd binnen een minuut draaide de Bären de wedstrijd weer om. Net zoals in de eerste periode. Björn Aspach en Marco Bozzo brachten de supporters in vervoering. Helaas konden de vermoeide mannen uit Herentals dit keer de wedstrijd niet meer omdraaien zodat de drie punten in Duitsland bleven.

Foto: Facebook Die Bären Neuwied

 

Previous België heeft al medaille na winst op Taipei, maar welke?
Next Pittsburgh en Colorado winnen beide met 4-1