Sprong geeft assist en scoort in zijn beste NHL seizoen ooit

Dag 86 van de NHL bracht ons negen wedstrijden waarbij Daniel Sprong inmiddels op 24 punten staat. Hij gaf assist nummer twaalf en scoorde goal nummer twaalf in de gewonnen wedstrijd met 8-4 op bezoek in Ottawa.

tekst gaat verder onder de tweet

De Edmonton Oilers verspelen weer een 2-0 voorsprong. Dat gebeurde voor de vierde keer in de laatste zes wedstrijden en de “Hudson Derby” werd gewonnen in overtime door de Devils tegen de Rangers.

Buffalo Sabres – Minnesota Wild 6-5 OT

Sabres Rasmus Dahlin vijf punten avond (2G, 2A) zorgde mede voor de winst. Victor Olofsson scoorde de game winning goal.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 4-3 SO

Met maar achttien schoten drie keer scoren. En als Columbus goalie Joonas Korpisalo dan 39 reddingen maakt en ook nog een save maakt in de shootouts is de winst te verklaren. Een hattrick van Blue Jackets rookie Kirill Marchenko hielp ook mee natuurlijk.

Edmonton Oilers – Colorado Avalanche 2-3 OT

Alweer wisten de Oilers een 2-0 voorsprong te verspelen. Twee powerplay goals van Zach Hyman leverde een punt op, aangezien Colorado drie unanswered goals wist te scoren. In overtime was het Cale Makar die de winnende maakte voor Colorado.

Montreal Canadiens – St. Louis Blues 5-4

Drie goals voor de Canadiens in de derde periode. Twee goals voor Joel Armia en voor de Blues scoorde rookie Nikita Alexandrov zijn eerste NHL-goal.

New Jersey Devils – New York Rangers 4-3 OT

De Hudson Derby werd gewonnen door de Devils in overtime. Jack Hughes scoorde twee keer waaronder de gelijkmaker in de vijftigste minuut. Damon Severson zorgde in overtime voor euforie in het Prudential Center.

Ottawa Senators – Seattle Kraken 4-8

Daniel Sprong bekroond nu al zijn beste NHL-seizoen ooit. Hij scoorde een goal en gaf een assist en staat op 24 punten. Hij had bijna veertien minuten ijstijd kwam tot een schot en vier hits. Voor Ottawa scoorde Tim Stutzle een hattrick.

San Jose Sharks – Boston Bruins 2-4

Twee goals voor David Pastrnak die na de tussenstand van 2-2 de zege veilig stelde voor de koploper in de NHL.

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings 4-1

John Tavaras scoorde twee keer, Mitchell Marner met een goal en een assist pakte zijn vijfhonderdste punt voor Toronto.

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 1-5

Een hattrick voor Kings Kevin Fiala. Het is zijn eerste in dienst als L.A. Kings speler.