Sterk Geleen verliest in overtime van Liege, Heerenveen verslaat Herentals


Bene League

Op zondag acht januari waren er twee wedstrijden in de BeNe League. Liège had het lastig in Geleen maar won wel in overtime. Heerenveen had een prima ‘Europees’ weekend. Werd op zaterdag Neuwied uit Duitsland verslagen, gisteren versloegen ze de Belgische mannen uit Herentals.

LEES OOK: Sprong geeft assist en scoort in zijn beste NHL seizoen ooit

SNACKPOINT EATERS LIMBURG – LIEGE BULLDOGS IHC 4-5 OT

Geleen kwam beter voor de dag dan vrijdagavond op het ijs van de uithof. Toch was het Liège wat ‘first blood’ trok. Olaf-jan Schoningh haalde als eerste de trekker over na vier minuten hockey. Acht minuten later was de stand alweer gelijk Rick Jansen scoorde de gelijkmaker. In de tweede periode ging het stukken beter qua scoren. Op de powerplay sloegen de Walen toe. Oscar Delbrassine pakte voor Liège weer de voorsprong. Halverwege de wedstrijd deed Lars van Sloun een mooie deke met backhand forehand waarmee hij zichzelf ruimte creëerde om alleen op goalie Troy Passingham af te gaan en die wist hij ook te passeren voor de 2-2.

Lang kon van Sloun er niet van genieten want kort daarna mocht de Geleense captain de ‘Sin Bin’ in. En wederom profiteerde de Luikenaren daarvan. Yoren de Smet vuurde eerst een vlammend schot vanuit de blauwe lijn af wat Geleen goalie Deniz Mollen wist te stoppen maar de tweede poging van afstand was wel raak. Na een duel aan de boarding kreeg Mitch Koumans de puck van Lars van Sloun en die wist geheel vrijstaand de 3-3 te maken. Een battle achter het Belgische doel werd een prooi voor Geleen waarna van dichtbij in de slotseconden van de tweede periode Nick Verschuren de Limburgers op voorsprong zette. De derde periode was nog maar net begonnen en de gelijkmaker viel al snel. Milan Jurik kon na een mooie tik tak toe aanval in het vrijwel lege doel de 4-4 scoren. Beide goalies hielden hun doel schoon tot aan minuut zestig. In overtime trokken de bezoekers uit Wallonie aan het langste eind. De topscoorder Bryan Henry uit de BeNe League wist de game winning goal te scoren.

#95 Bryan Henry Foto: Robert Bos

HEYLEN VASTGOED HYC – UNIS FLYERS HEERENVEEN 1-4

De wedstrijd begon wat later in verband met wat verkeersproblemen onderweg. En na de eerste periode die werd afgesloten met een 1-0 achterstand voor de Friezen want Herentals captain Mitch Morgan had de thuisclub Herentals aan het eind van de eerste periode op voorsprong geschoten. Daarna stelde Heerenveen orde op zaken doordat de Finse Friezen ieder een goal scoorde. Roope Nikkila en Henri Ruotsalainen zorgde dat na de tweede periode Heerenveen de pauze ingingen met een niote voorsprong van 2-1. Mike Collard deed vlak na de start ook een duit in het zakje door de 3-1 te scoren. Het slotakkoord was voor Jasper Nordemann die in de vijftigste minuut de eindstand op 1-4 bracht. Maar het mooiste voor de Friezen aan dit weekend was de terugkeer van Pippo Limnell Finocchiaro. Zijn laatste wedstrijd was de winstpartij in de strijd om de BeNe League in Luik toen Heerenveen de BeNe League won.

#3 Pippo Limnell Finocchiaro Foto: Kurt Tops
Previous Sprong geeft assist en scoort in zijn beste NHL seizoen ooit
Next Shutout Capitals, Blues, hattricks Connor, Pastrnak