Heerenveen verslaat Neuwied, Den Haag wint in Mechelen


Bene League

Drie wedstrijden in de BeNe League op zaterdag de zevende januari. Den Haag versloeg op bezoek in Mechelen de Golden Sharks, Heerenveen won tegen Neuwied voor de Inter Regio Cup en HYC versloeg in Leuven de Chiefs.

LEES OOK: Anaheim wint in overtime, Chicago verslaat Arizona

CHIEFS LEUVEN – HEYLEN VASTGOED HYC 4-7

Binnen 45 seconden opende de mannen uit Herentals al de score geopend. Roope Juhani Niskanen bracht de bezoekers op een 1-0 voorsprong. Aan het eind van de eerste periode was het 0-3 in het voordeel van HYC. Lowie Cuylaerts en Ben Coolen scoorden achttien seconden na elkaar in de achttiende minuut. Jacques de Ceuster zette de 0-4 op het scorebord waarna in minuut 39 dan Leuven de puck achter HYC goalie Arne Waumans wist te deponeren. Ezekiel Estrada scoorde de treffer. Tijdens de derde periode scoorde Alec James de 2-4 aan het begin.

Echter twee powerplay goals binnen negen seconden maakte het voor de mannen uit de universiteitsstad een mission impossible. Eerst was er een 5-on-3 waarbij Tijs Vreys er 2-5 van maakte. En Ville Juhani Saloranta deed het negen seconden later met een 5-on-4. Alec James en Loic Dury zorgde voor de tussenstand van 4-6 na 58 minuten. Het slotakkoord was voor Ben Coolen die zijn tweede goal van de avond maakte en de eindstand bepaalde op 4-7 met een empty netter.

#03 Ben Coolen Foto: Kurt Tops

UNIS FLYERS HEERENVEEN – EHC NEUWIED 3-1

Voor de Inter Regio Cup speelde Heerenveen tegen de Bären uit Neuwied. Al binnen drieënhalve minuut wist Lennart Vosmer de score te openen en te scoren tegen oud Oberliga Nord goalie Jan Guryca. Aan het begin van de tweede periode bouwde Heerenveen de score uit. Marc Nijland zette de Friezen op een 2-0 stand. Door een hooking penalty van Pippo Limnell Finocchiaro aan het begin van de derde periode wisten de bezoekers uit Duitsland “Das Anschlusstor” te maken. Tobias Etzel zorgde voor de tegentreffer. In de laatste minuut zorgde met een empty netter zorgde de Finse Fries Henri Ruotsalainen ervoor dat de drie punten in Nederland bleven.

#08 Lennart Vosmer Foto: Robert Bos

MECHELEN GOLDEN SHARKS – ULTIMAIR HIJS HOKIJ 3-4

Nog steeds een gehavend Den Haag wat na de ruime overwinning tegen Geleen eerder dit weekend ook de drie punten mee nam uit Mechelen. Bij Den Haag ontbraken nu zeven spelers. Bij de zes ontbrekende spelers die ook tegen Geleen niet speelde was Ritchie van Hulten er nog bij gekomen. Ernesto Klem scoorde in de laatste minuut van de eerste periode de 1-0 voor HIJS met een man meer op het ijs. In de tweede periode werd de score vakkundig uitgebouwd. Ronald Wurm, Tommy van Zanten met zijn eerste BeNe League goal en Justin Evers zorgde voor de treffers. Een tegengoal tussendoor van Jakob Hughe zorgde na veertig minuten voor een 4-1 tussenstand in het voordeel van HIJS.

In de laatste periode werd het nog spannend. Drie minuten voor tijd scoorde Mechelen via Stefaan Swennen de 2-4 en vlak erna via Verners Egle de 3-4. Maar de Haagsche verdediging inclusief goalie Brett Magnus zorgde ervoor dat de drie punten mee terug naar Den Haag gingen.

#05 Tommy van Zanten Foto: Robert Bos
Previous Anaheim wint in overtime, Chicago verslaat Arizona
Next Sprong geeft assist en scoort in zijn beste NHL seizoen ooit