Zweden verpulvert Oostenrijk, Tsjechië verrast gastland Canada


Dag een van het IIHF wereldkampioenschap Top Divisie mannen U20 bracht ons vier wedstrijden waarbij gastland Canada de eerste schok te verwerken kreeg door te verliezen van de Tsjechen. Zweden walste letterlijk over Oostenrijk heen.

LEES OOK: Ovechkin op 802 goals, comebacks Vancouver, Colorado, Islanders, Dallas

Finland – Zwitserland 2-3 OT

Zwitserland was de meest aanvallende partij in de openingswedstrijd van het wk junioren te Canada. Maar men kon pas afstand nemen in overtime. Attilio Biasca sloeg toe in de eerste minuut van de overtime.

tekst gaat verder onder de video

Zweden – Oostenrijk 11-0

Zweden liet niets heel van de Oostenrijkers. Er waren vier Zweedse spelers met drie punten. Isak Rosen (Buffalo Sabres) (2G, 1A), Filip Bystedt (2G, 1A), Ludvig Jansson (3A) en Fabian Wagner (1G, 2A).

tekst gaat verder onder de video

Letland – U.S.A. 2-5

Na veertig minuten was de stand 2-2 ondanks het grote overwicht van de Amerikanen. In de derde periode maakte de Amerikanen het verschil met de Letten. De drie goals werden gescoord door Chaz Lucius (Winnipeg Jets), Red Savage en Luke Hughes (New Jersey Devils)

tekst gaat verder onder de video

Tsjechië – Canada 5-2

Gelijk een teleurstelling voor het Canadese publiek dat de openingswedstrijd van Canada zag verliezen tegen de Tsjechen. De Tsjechische goalie Tomas Suchaneck stopte 36 schoten. Door een powerplay voor de Tsjechen van vijf minuten doordat Zachary Dean (Vegas Golden Knights) een illegal check to the head maakte het verschil. Twee goals voor de Tsjechen binnen 33 seconden. David Spacek (Minnesota Wild) en Stanislav Svozil (Columbus Blue Jackets) waren goed voor een goal en een assist.

Previous Ovechkin op 802 goals, comebacks Vancouver, Colorado, Islanders, Dallas
Next Zweden heeft het lastig met Duitsland, Tsjechië walst over Oostenrijk heen