Ovechkin op 802 goals, comebacks Vancouver, Colorado, Islanders, Dallas

Dag 74 van de NHL bracht ons dertien wedstrijden waarbij er elf doorgingen en twee werden afgelast in verband et de slechte weersomstandigheden in Amerika. Alexander Ovechkin Gordie Howe passeert op de ranglijst van NHL-goals en nu tweede staat achter The Great One Wayne Gretzky met 802 goals.

Washington Capitals – Winnipeg Jets 4-1

Alexander Ovechkin scoorde dus twee goals waarmee hij zijn totaal op 802 goals bracht. Ook de Jets feliciteerde hem na afloop van de wedstrijd.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – Calgary Flames 2-3 OT

Flames verdediger Rasmus Andersson scoorde de overtime winner. Dat het tot overtime kwam was te danken aan goalie Lukas Dostal die 42 saves maakte voor Anaheim.

Arizona Coyotes – Los Angeles Kings 2-1 SO

Na veertig minuten was het 1-1 en na 65 minuten was dat nog steeds. Bij de shootouts sloeg Yotes Nick Bjugstad toe door als enige een shootout te scoren.

Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 6-5

Een franchise record voor Carolina dat veertien wedstrijden op een rij minimaal een punt pakt. Het was de achtste overwinning op een rij. Jordan Staal had drie assists en Jordan Martinook had een goal en twee assists voor Carolina.

Chicago Blackhawks – Columbus Blue Jackets 5-2

De acht game losing streak van Chicago werd gestopt en het was de zesde nederlaag op rij voor Columbus. Blackhawks Jonathan Toews en Patrick Kane waren beide goed voor een goal en twee assists.

Dallas Stars – Montreal Canadiens 4-2

Vier unanswered goals van Dallas zorgde voor de ommekeer. Roope Hintz nam er twee voor zijn rekening.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 2-5

Voor de vierde keer in vijf wedstrijden verspeelde de Oilers een voorsprong. Connor McDavid scoorde goal nummer 30. Maar vijf unanswered goals van Vancouver waaronder twee van J.T. Miller en Bo Horvat.

New York Islanders – Florida Panthers 5-1

Vijf unanswered goals van de Islanders. Waaronder de eerste NHL-goal in zijn eerste NHL-wedstrijd voor de Fin Aaty Raty van de Islanders.

Nashville Predators – Colorado Avalanche 2-3 OT

Samuel Girard won de wedstrijd voor Colorado na een 2-0 achterstand en zorgde daarmee voor een 3-2 winst.

New Jersey Devils – Boston Bruins 3-4

David Pastrnak scoorde twee goals voor de Bruins en Boston behoud daarmee de leiderspositie in de NHL.

Vegas Golden Knights – St. Louis Blues 5-4 SO

Anderhalve minuut voor tijd scoort Chandler Stephenson de gelijkmaker voor Vegas. Naast de goal had hij ook nog drie assists.