Special teams Den Haag verslaan Zoetermeer

Bene League

De laatste ijshockeywedstrijd in de BeNe League stond op het programma op vrijdag 23 december 2022. De burenruzie tussen Den Haag en Zoetermeer.

ULTIMAIR HIJS HOKIJ – ZOETERMEER PANTERS 7-2

Bij Den Haag ontbraken nog steeds zes spelers. Ronald Wurm, Chad Niddery, Jurryt Smid, Jay de Ruiter, Ernesto Klem en Bartek Bison. Levi Boer maakte zijn rentree om Den Haag te helpen maar captain Alan van Bentem viel na zes minuten ook nog eens uit. Vier powerplay goals en een shorthanded goal voor Den Haag die in totaal zeven keer scoorde tegen Zoetermeer. Toch bleef het een close game tot net over halverwege de wedstrijd. De eerste penalty voor Zoetermeer resulteerde in de 1-0 voorsprong door een goal van Donovan de Zwart. Nog voor het einde van de eerste periode werd het 2-0. Jay Huisman was de man die de trekker overhaalde. Aan het begin van de tweede periode was het Rick van Haren die de aansluitingstreffer maakte.

Na 26 minuten kreeg Zoetermeer een powerplay maar Joey Oosterveld bracht de score naar 3-1 in het voordeel van Den Haag met een man minder op het ijs. Toch kwam er weer een aansluitingstreffer. Dit keer van ex Den Haag speler Dani van Schilt. Helaas voor de Panters kon men niet op jacht naar de gelijkmaker want nog geen twee minuten na de 3-2 werd al de 4-2 gescoord. Wederom was het Jay Huisman met zijn tweede goal van de avond. Nog voor de zoemer van de tweede break kwam Bjorn Borgman ook op de score sheet. Hij scoorde de 5-2.

In de derde periode werden er nog twee powerplay goals gescoord door Den Haag. Jeffrey Melissant en Jaidy van Mourik waren de mannen die de laatste twee goals in 2022 scoorde.

#41 Jay Huisman Foto: Robert Bos