Sprong scoort twee keer, mist shootout Seattle verliest

Dag 73 van de NHL bracht ons acht wedstrijden waarbij Daniel Sprong twee goals scoorde voor Seattle. De Rangers winnen de burenruzie tegen de Islanders. En weer eens een nederlaag voor Minnesota na zes overwinningen op een rij.

Vancouver Canucks – Seattle Kraken 6-5 SO

Daniel Sprong was second star gekozen door de NHL, had tien minuten ijstijd, vier schoten en miste in de shootouts de tweede. Elias Pettersson van de Canucks scoorde wel een shootout en had vijf punten met een goal en vier assists. Die werd dus first star. Sprong is inmiddels wel in de top-3 te vinden van Seattle qua goals. Jared McCann zestien, Matty Beniers elf en Sprong met Andre Burakovsky met tien.

tekst gaat verder onder de video

Boston Bruins – Winnipeg Jets 3-2

Met deze overwinning pakte Boston alweer in de twintigste thuiswedstrijd minimaal een punt. Nick Foligno scoorde in minuut 51 de game winning goal.

Los Angeles Kings – Calgary Flames 4-3 OT

De Flames kwamen in de derde periode terug naar 3-3 nadat de Kings twee goals binnen tien seconden scoorde. Maar in overtime scoorde Adrian Kempe de gouden goal.

New York Rangers – New York Islanders 5-3

Drie unanswered goals in de derde periode maakte het verschil voor de Rangers in de burenruzie met de Islanders. Kaapo Kakko scoorde de winner.

Ottawa Senators – Washington Capitals 2-3 OT

Sinds Alexander Ovechkin de 800 goals heeft gemaakt lukt het nog steeds niet om Gordie Howe te evenaren met 801 goals. Hij kwam wel tot twee assists. In overtime zorgde Marcus Johansson voor het extra punt.

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes 3-4 OT

Zeven overwinningen op een rij voor Carolina al moesten ze wel de extra tijd in. Ze evenaren het franchise record van met dertien wedstrijden op rij een punt of meer. De assist van Brent Burns bij de overtime winner was zijn achthonderdste punt.

San Jose Sharks – Minnesota Wild 5-2

Mede dankzij Erik Karlsson die een goal en drie assists had versloeg San Jose Minnesota.

Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers 4-3

Het werd nog even spannend toen in minuut 53 de Flyers de aansluitingstreffer maakte mar dichterbij kwam men niet. William Nylander scoorde een goal en had twee assists.

Previous Franchiserecord voor Josi bij Nashville, McDavid point streak naar veertien