Zweden heeft het lastig met Duitsland, Tsjechië walst over Oostenrijk heen


Dag twee van het IIHF World Juniors U20 bracht ons vier wedstrijden met Oostenrijk wat weer een pak slaag kreeg. Dit keer van de Tsjechen en nog niet gescoord heeft. Zweden het lastig had met Duitsland waarin de halve Belg Robin van Calster de hele wedstrijd speelde. En Zwitserland wat terug kwam van een achterstand en met shootouts won.

LEES OOK: Zweden verpulvert Oostenrijk, Tsjechië verrast gastland Canada

Finland – Slowakije 5-2

De Slowaken wisten twee keer te scoren op de powerplay via Peter Repcik maar dat was niet genoeg want de Finnen scoorde er vijf. Waarbij Oliver Kapanen en Joakim Kemell beide een goal en een assist produceerde.

tekst gaat verder onder de video

Zwitserland – Letland 3-2 SO

Zwitserland scoorde pas twee minuten voor tijd de gelijkmaker voor de 2-2 via Rodwin Dionicio. In de overtime hielden beide goalies het net droog maar in de zevende ronde van de shootouts was het Leikit Reichle die de game winner binnen schoot.

tekst gaat verder onder de video

Duitsland – Zweden 0-1

Zweden had het beste van het spel maar hadden moeite om er meer dan een te scoren tegen de Duitse doelman Nikita Quapp. Alleen Adam Engstrom wist de puck in het doel van Duitsland te schuiven. Robin van Calster speelde op de tweede lijn.

tekst gaat verder onder de video

Oostenrijk – Tsjechië 0-9

Jiri Kulich (Buffalo Sabres) scoorde een hattrick en Matyas Sapovaliv (Vegas Golden Knights) had vier assists bij de 9-0 overwinning tegen Oostenrijk.

Previous Zweden verpulvert Oostenrijk, Tsjechië verrast gastland Canada
Next Edmonton verslaat Calgary in "BOA", Kuemper en Raanta shutouts