België in de pan gehakt door Servië op het WK U20


Nederland verloor eerder op de avond al van Kroatië met 2-4, kon België de eer voor de Benelux landen hoog houden voor het IIHF WK U20 tegen een ander ex Joegoslavië land namelijk Servië. Kort maar krachtig nee dat konden ze niet.

LEES OOK: Ongelukkige tegengoals kosten Nederland de wedstrijd tegen Kroatië

België – Servië 3-10

In de eerste periode konden de Belgen nog redelijk meekomen met de Serviërs. De schotenverhouding in de eerste periode was negentien om elf in het voordeel van de thuisploeg Servië. Een volgepakte Pionir Ice Rink met 824 toeschouwers lieten zich flink horen. Nog voordat de eerste tien minuten gespeeld waren lagen er al twee goals in het Belgische net achter goalie Jelle Lievens (Somang Hockey Prep AAA). De 0-1 kwam van Minja Ivanovic en de 0-2 van Vukasin Djindic.

tekst gaat verder onder de video’s 

Toch wisten onze zuiderburen de aansluitingstreffer te scoren. Gabin Balhan (Smoke Eaters Geleen) wist drie minuten voor de eerste break te scoren.

tekst gaat verder onder de video

Toch was dat niet de ruststand na de eerste periode want de Serviërs wisten met een mannetje meer via Bojan Dordjevic de 3-1 te scoren tien seconden voordat de toeter ging.

tekst gaat verder onder de video

In de tweede periode werden de Belgen belgen ietwat overklast door Servië ook gezien het aantal schoten op doel. Drie voor België en achttien voor Servië. Het leverde drie goals op. Vuc Kravljanac, Petar Simic en Kosta Mladenovic bouwden de stand uit naar 1-6.

tekst gaat verder onder de video’s 

Servië dendert door in de derde periode

Ook in de derde periode moesten de Belgen het onderspit delven. Hoewel de schotenverhouding iets milder was dan in de tweede periode was hij met negentien om acht toch ruim in het voordeel van de thuisploeg. Binnen vijf minuten in de derde periode lagen weer twee goals in het Belgische net. Matija Dinic en Slavko Vidovic waren trefzeker.

tekst gaat verder onder de video’s 

Ook België scoorde twee keer snel achter elkaar. Binnen dik twee minuten wisten Lowie Vreys (Olds Grizzlys en Chad Piccart (HYC Herentals) te scoren.

tekst gaat verder onder de video’s 

Maar het slotakkoord was voor de Serviërs. De hatelijk tien voor de Belgen werd gehaald een seconde voor tijd doordat men een 5-on-3 powerplay hadden. De tiende goal was een prooi voor Luca Kostic. Goal nummer negen werd gescoord door Aleksa Gvozdenovic. Al met al een beroerde wedstrijd voor de Belgen. 120 minuten ijshockey leverde al 107 schoten op het doel van Jelle Lievens op.

 

Previous Ongelukkige tegengoals kosten Nederland de wedstrijd tegen Kroatië
Next Nederland maakt het verschil in de derde periode en verslaat België