Canada doet ‘Houdini act’ tegen Zweden, USA verslaat Zwitserland


world face

De kwartfinales werden gespeeld voor het IIHF wereldkampioenschap waarbij koploper Zwitserland werd verslagen door Amerika, Canada een Houdini achtige ontsnapping deed tegen Zweden en Finland terugkwam na een 0-2 achterstand tegen de Slowaken. De halve finales zijn:
Finland-USA
Canada – Tsjechië

LEES OOK: Edmonton naar Western Conference Final, matchpoint Carolina

Duitsland – Tsjechië 1-4

In een gelijkopgaande wedstrijd werd het verschil gemaakt door de ‘special teams’ van Tsjechië. Drie powerplay goals nekten de Duitsers. David Pastrnak (Boston) scoorde de eerste. De tweede werd gescoord door Roman Cervenka (Rapperswill) en nummer drie door David Krejci (Olomouc). De Duitse goal kwam veel te laat (zeven minuten voor tijd) en werd gescoord door Moritz Seider (Detroit). Jiri Smejkal bracht met zijn empty netter de eindstand op het scorebord.

Zweden – Canada 3-4 OT

Na veertig minuten en een schoten verhouding van 28 om 12 in het voordeel van de Canadazen was het 3-0 voor de Zweden. Bij 56 minuten was de stand 3-1 omdat Ryan Graves (New Jersey) de goal had gescoord voor Canada aan het begin van de derde periode. En na 58 minuten was het nog steeds 3-1. Binnen 30 seconden was het echter 3-3 door een powerplay goal van Pierre-Luc Dubois (Winnipeg) en Mathew Barzal (New York) met de goalie gepulled. In overtime zorgde Drake Batherson (Ottawa) voor het voltooien van de Houdini act.

Finland – Slowakije 4-2

De Finse supporters dachten na vijftien minuten wat gebeurd hier? Toen was het 2-0 voor de Slowaken. Maar voordat de eerste periode ten einde was had Marko Antilla (Ilves) al de aansluitingstreffer gescoord. Hij zorgde ook voor de gelijkmaker in de tweede periode waarna na veertig minuten de stand 2-2 was. In de derde periode werd het verschil gemaakt door de Finnen met twee goals. Sakari Manninen (KHL-UFA) en een empty netter door Saku Maenalanen (Karpat) zorgde voor de halve finale.

Zwitserland – U.S.A. 0-3

Zwitserland wat winnaar was geworden van de groep moest tegen de nummer vier Amerika. Alle 33 Zwitserse schoten werden gestopt door Jeremy Swayman (Boston). Terwijl de Amerikanen al na een periode met 2-0 voor stonden. Ben Meyers (Colorado) en Adam Gaudette (Ottawa). Na 54 minuten scoorde Ben Meyers zijn tweede van de avond.

Previous Edmonton naar Western Conference Final, matchpoint Carolina
Next Colorado naar Western Conference Finale tegen Edmonton