Edmonton naar Western Conference Final, matchpoint Carolina


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 24 van de NHL play-offs bracht ons twee wedstrijden waarbij de Edmonton Oilers aartsrivaal Calgary Flames versloegen in vijf wedstrijden. Carolina Hurricanes versloegen in game vijf de New York Rangers en staan op matchpoint. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: St. Louis verslaat Colorado via overtime in game vijf

Calgary Flames – Edmonton Oilers 4-5 OT (Edmonton wint series 4-1)

Een NHL-record is in deze wedstrijd gebroken. De vier snelste goals. Die werden gescoord binnen een minuut en elf seconden. Andrew Mangiapane en Mikael Backlund zette de Flames op een 2-0 voorsprong. Darnell Nurse en Jesse Puljujarvi zorgden al snel voor de 2-2. In minuut 35 zette Zach Hyman de Oilers op voorsprong. Binnen 31 seconden was de voorsprong verdwenen en was de stand 4-3 door goals van Johnny Gaudreau en Celle Jarnkrok. Binnen 40 seconden was de stand weer gelijk door een afstandsschot van Evan Bouchard. 4-4 na veertig minuten. In de derde periode werd er een goal afgekeurd van de Flames waarbij de puck naar binnen werd getrapt door een voet beweging.

Ook na 60 minuten was de stand gelijk zodat overtime de winnaar zou gaan bepalen. Dat duurde vijf minuten toen het ‘Dynamic Duo’ de winnende goal bepaalde. Leon Draisaitl gaf al vallend een assist op de instormende Connor McDavid en met een wrister in de korte hoek werd Flames goalie Jacob Markstrom verslagen. De Oilers gaan voor het eerst sinds 2006 naar de Conference Finals.

Carolina Hurricanes – New York Rangers 3-1

Over de gehele wedstrijd waren de Hurricanes de bovenliggende partij. Ze hadden ook het dubbele aantal schoten op doel. 34 om 17 in het voordeel van Carolina. Na de eerste periode was de stand gelijk doordat Vincent Trocheck shorthanded Carolina op voorsprong zette, maar Mika Zibanejad scoorde vlak voor het einde van de eerste periode via een powerplay de 1-1.

In de tweede periode scoorde Ryan Strome de 2-1 voor de Rangers maar die werd afgekeurd voor offside. Teuvo Teravainen zorgde met een powerplay goal halverwege de wedstrijd voor de voorsprong van Carolina. Zeven minuten voor tijd was het Andrei Svechnikov die de eindstand bepaalde op 3-1 en daarmee de Hurricanes op matchpoint zette.

Previous St. Louis verslaat Colorado via overtime in game vijf
Next Canada doet 'Houdini act' tegen Zweden, USA verslaat Zwitserland