St. Louis verslaat Colorado via overtime in game vijf


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 23 van de NHL play-offs bracht ons een wedstrijd waarbij St. Louis na een late gelijkmaker alsnog de winst pakte en de hoop op een vervolg levend hield. Hieronder de headline met de extra lange samenvatting.

LEES OOK: Denemarken naar huis, kwartfinales bekend

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 4-5 OT (stand in series 3-2)

Een 3-0 voorsprong bleek niet voldoende voor Colorado na twee goals van Nathan MacKinnon en Gabriel Landeskog. Vladimir Tarasenko zette St. Louis ook op het bord zodat de stand na veertig minuten 3-1 was in het voordeel van de Avalanche. Dat het nog ‘maar’ 3-1 was, was vooral te danken aan Blues goalie Ville Husso.

Robert Thomas en Jordan Kyrou zorgde voor de 3-3. Dat was na 55 minuten. Terwijl iedereen dacht we gaan naar overtime was daar wederom Nathan MacKinnon die zijn hattrick compleet maakte in minuut 57. Terwijl de Colorado supporters dachten we gaan naar de conference finale zorgde Robert Thomas met de St. Louis goalie van het ijs 56 seconden voor tijd toch nog voor de gelijkmaker. De overtime duurde niet lang want na een dikke drie minuten zorgde Tyler Bozak ervoor dat het circus weer gaat verplaatsen naar St. Louis voor wedstrijd zes.

 

Previous Denemarken naar huis, kwartfinales bekend
Next Edmonton naar Western Conference Final, matchpoint Carolina